Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

A hivatalos weblapon ver: Mach3 R3.043.066. Lehet az enyém őskövület, amit a cd-n a vezérlőhöz mellékeltek.

xfg6v697j

A mostaniak ilyenek.
itt mind a három tengelyhez rendelhetsz párt.

http://www.plansandprojects.com/images/Mach3%20slave%20axis2.png" border=0>

xfg6v697j

http://www.plansandprojects.com/images/Mach3%20slave%20axis2.png" border=0>

besirkyjh

Értem . Látod a rutin ?  
Elég sok féle verziot használunk és ez az egyik .
Cseréld le pl a nálam bevált 2.63 verziora ( frissitésként ird felül ) a a Mach3Mill.xml és a Mach1lic.dat filekat a biztonság kedvéért mentsd el valahová .
Azzal már tuti lesz .

[#eljen]

000000000

Kösz srácok. Nagyon rendesek vagytok. Hát az én meccsem nem épp így néz ki. :( Körbe nézek a neten, letölt, crack stb. újabb verziót. Mert így Zoltán sorai is egyértelműek mostmár. Csewe kösz a képet.

000000000

Ok. Többet haladtam az elmúlt 1 órában veletek, mint az elmúlt 1 hónapban. [#worship]

000000000

folytatva a mondatot - magammal, meg telefonálgatásokkal.

xfg6v697j

Itt mindíg kapsz választ,csak kérdezni kell.

besirkyjh

Örülöünk hogy segitetünk ( boldogulsz ) .
Még valamit : ha habvágás és modell esetleg a cél van egy progi hozzá : Jedicut és ez ingyenes .
A Mach3-ban akár négy tengelyesként is használhatod de akkor logikusan a szinkron összefogást meg kel szüntetni pl : kup vágása .
 Sok sikert hozzá !

5z7aew5x

Szia Miki2!
Nos tudomásom szerint a menetvágáshoz elég az úgynevezett "egyréses" főorsó, én ilyenen tanultam. Egy fordulaton belül meg ezért annyira nem szokott olyan bődületesen nagyot változni a fordulat. Ha frekiváltóról hajtunk egy 3 fázisú aszinkron motort és jól van méretezve a teljesítménye akkor simán, minden egyéb gond nélkül működhet a menetvágás/fúrás.[#vigyor2]

9pk59nuy

Alátámasztom, hogy az egyréses jeladó teljes mértékben megfelel a menetvágáshoz.
Tapasztalataim szerint (dc motor, step-dir szervo, egyfázisú váltóáramú), minden esetben elegendő az 1 rés. A felsoroltak között a legkevésbé fordulatstabil egyfázisú motor is képes pontos menetet vágni. Ha a fordulat instabilnak mutatkozik -és ez meglátszik a meneten- akkor a hibát máshol kell keresni.

000000000

Sziasztok. Na sikerült a dolog. Ahogy Zoltán is írta, hogy a 2.63 vert dobjam fel. Megvan. Mennek a X-A Y-B. Csak egy bibi van most. [#smile] X-A  az OK, azaz egy irányban tekernek a "fólia csíkok" :), de az Y-B-s ellentétesen forognak. Gondolom beállítás kérdése valahol ez. Nézzétek el nékem e bugyuta kérdéseket, problémat... [#worship]

xfg6v697j

ports and pins / motor out
Éllítsd át az egyik tengelyen a dir jelet activ low-ra.

000000000

Fantasztikus. [#eljen] Thanks Csewe.

xfg6v697j

Hol találom az turn képernyőn a főorsó bekapcsolását,mindkét irányba.