Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

robokacsa

xfg6v697j

Ez a funkció már nincs a machban.
Átkerült a lazycam-ba.
Azt töltsd le,telepítsd,és elérheted a mach file menüjéből.

000000000

Rendben, köszönöm szépen!!!

Miki2

Találtam egy linket, http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=9wbatJUciDY&NR=1" TARGET=_fnew>ezt.
5 perc 40 másodperc körül van az érdekes dolog.
Mach3-mal mereven megfogott menetfúrót enged az anyagba.
Vajon hogyan csinálja?

svejk

A revolverfej olyan igényes, mintha csak én csináltam volna :)
A fej leültető motorjára is ráférne egy kis tuning :)

ra8nsmk6w

Kiváncsi lennék arra a hobbistára aki ezt a videót látva kapna kedvet a cnc-hez. Nekem mára mindentől elment. (Az igényes revolver fejhez legalább a tempója passzol) Inasként ennyi idő alatt min. 3db kellett csinálni

5z7aew5x

Valószínűleg pontosan leprogramozta a menetfúró emelkedését.[#wink]Aluba nem lehetetlen merev menetfúróval dolgozni, bár azt, hogy milyen lett a menet azt nem láttuk.[#hehe]

Valóban elég lassú gép, és túl könnyű is, vagy nincs rendesen rögzítve, mert eléggé ugrál.[#nyes]Kellő merevség esetén kb. negyede idő alatt elkészülhet egy ilyen darab.[#fejvakaras]

2dbfy8y

Hát igen, lehet nem fogja így sokáig bírni neki, még aluban se!
Ha egy kiegyenlítős befogóban lenne, teljesen tökéletes lenne, és talán sose törne el, bizti nem feszülne meg![#nevetes1]És azért nyomhatná egy kicsit gyorsabban is, lapka se szokta szeretni, ha nincs meg a vágósebesség! Pedig másképpen egy jó kis gép lenne, szerintem bírná ez még jobban is!

Miki2

Én nem elsősorban a sebességére gondoltam.
Az olyan, amilyen.
Én a mach3 szinkronizálatlan főorsó fordulatszám miatt lennék kiváncsi a kivitelezés mikéntjére.

Lpeti11

Üdvözlet mindenkinek. 4D habvágó koordináta rendszere X-Y tengelye melett A-B tengely is megjeleníthető Mach3-ban?
Én ilyent sajnos nem találtam. Machscreen V1.55-ben.

Miki2

Akár mind a hat tengely megjeleníthető.
A képernyő készítőben olyan megjelenítést lehet létrehozni, amilyet szeretnél.
A képernyőkészítő letölthető az ArtSoft honlapjáról.

Lpeti11

Ilyesmire gondoltam.
http://kepfeltoltes.hu/121023/Mach_A-B_X-Y_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Miki2

Ha jól látom, ezt még Magi István készítette.
Ha átküldöd az xml, és a set fájlt, megpróbálom megcsinálni.
Nem biztos, hogy sikerül, de hátha.

svejk

A gyári CNC gépeken a Feeedrate, a Spindle override, a JOG értékválasztója általában egy sokállású un. jaxley kapcsolóval állítható.

Hogy lehetne ezt legegyszerűbben kivitelezni a Mach3-nál?  
Modbus?

Béni

Miért nem jó a fokozatmentes?
Mi előnye van egy ilyen kattogósnak? (Még nem jöttem rá.)