Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Igen. G68 A0 B0 R90
G69 kikapcsolja az elforgatást.
(Kézikönyvben mindez benne van.)

s7manbs8

Ilyesmit először vajban kell kipróbálni, ott nem törik a kés ... :)

Devecz Miklós

Köszönöm a segítséget. Néztem a kézikönyvet, de ez szerint elkerülte a figyelmemet.

KoLa

[#nevetes1] azon már túl vagyunk hogy vajban próbáljuk! ez már nem az a bénázós kategória!

000000000

Mach3 Puffer error hiba ...megoldása egy másik PC....nincs más...vagy csak nem árulja el senki...a lényeg hogy másik pc megy gondnélkül,,az alább leirt g-code és macró is..

xfg6v697j

Nem segített az A tengelyen lévő hosszú számok lerövidítése?

RogerCo

Azóta nem jelentkeztél hogy segítsek....[#falbav][#fejvakaras]

000000000

Sajnos mégsem az volt a gond,mert síklemez vágásnál is ugyan az lett a probléma...
És csak a pc ujrainditása javitott a dolgon, de csak ideig óráig...De a pc-csere teljesen megoldotta a gondot, mostmár nincs error sem semmilyen hiba.

000000000

Köszönöm, segitséged,rájöttem hogy az excelnek a pontok nem tetszettek, de sajnos hiába lett rövidebb a g-code, a gond akkor is maradt.A pc csere megoldotta a gondott.

xfg6v697j

Talán csak nem értették meg egymást a Pc,meg a MACH.

RogerCo

Sziasztok,  
A Mach3-ból mikor vették ki a DXF import-ot ???[#falbav][#falbav]
Milyen alternatív megoldás van még DXF-ben  levő POINT-ok G-kódba átültetésére?

000000000

ArtCam,Sheet cam,,,sok minden

t334wehtf

Nem vették ki, csak áttették a lazycam-be...

000000000

Szia RogerCo! Nem tudom mire akarod használni a DXF-et de 2D rajzokhoz én a ACE (http://www.dakeng.com/ace.html) konvertert szoktam. Nem lesz hibátlan Gcode de kiindulásnak jó, kicsi egyszerű buta progi de használható. Komolyabb 2D-s megmunkálásokhoz én is a SheetCAM-et ajánlom. A LazyCAM-et ha jól tudom már nem fejlesztik és még mindig béta állapotban van így ArtSOFT nem ajánlja produkciós környezetben (húú ez deszép szó:))

RogerCo

Amire most kellett volna, hogy van adott 35db furatom, ezek középontjába tettem egy-egy POINT-ot, majd minden egyebet lekapcsoltam. És ebből szerettem volna egy olyan Gkódot, ami a pontok koordinátáit tartalmazza, adni egy mélységet és kész is a "furatsablon"...
Amiket tegnap néztem pont NEM támogatják a POINT-ot. a Lazy Cam meg mindíg 90fokkal elforgatva hívta be.....