Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Itt:
http://magiist.fpn.hu/Kepek/Softlim.jpg" border=0>

000000000

Az eredeti Turn képernyőn és a program alap setup beállításainál én sem találom. Szerintem csinálni kell ilyen gombot, ha annyira hiányzik...

e3h0cv4ph

Köszönjük. [#worship]
Várjuk a Turn magyar leírását, onnan talán megtudjuk.
Különben nekem nem nagyon tetszik a Turn eredeti felülete, nincs valakinek egy jobb?
Kössz: TT

000000000

Magi Úr,

Tudna adni kis útmutatást, hogyen kell nyomógombot kialakítani a felületen?

000000000

A Mach könyvtárában lévő Mach3Screen.exe-ét kell használni és VB stílusú szerkesztésekkel (objektum) lehet a felületet editálni (érdemes a meglévőt behívni és a gombok tulajdonságait tanulmányozni), valamint az általam szorgalmazott costumizing duksit elolvasni a Mach support site-on!

000000000

Köszönöm, meglátom mire jutok!

000000000

Ó, nagyon szép gombot alkottam és működik is.
Sikerült a mozgásokat korlátoznom.
Ha valakit érdekel segítek..

e3h0cv4ph

e3h0cv4ph

Úgy néz ki sikerült rátapintani a Mach3 olyan részére ami nincs teljesen dokumentálva (vagy nem a úgy működik ahogy kéne).
Nem tudtam PWM vezerléssel elindítani a főorsót (pedig minden beállításom jó volt). Aztán az XML file-omat elküldtem svejk-nek, aki megerősítette, hogy minden jó és mégse jó. Aztán elküldte az övét ami viszont nálam ment. Hosszas összehasonlítgatás és tesztelgetés után kiderítettem, hogy mi a különbség.
Azt sikerült megállapítanom, hogy ha be van kapcsolva a Sherline 1/2 Pulse mode (Ports&Pins-Port setup) ahogy azt az István a bellításokban is jelölte akkor a főorsó PWM vezérlés nem működik, ha kikapcsolom jó a PWM. Ez sehol nincs leírva (vagy csak én nem találtam meg) és senki nem mondta, nem kérdezett rá hogy ki-vagy be van kapcsolva (ezért is gondoltam, hogy ti sem tudtok a erről).
Esetleg akinek PWM vezérléssel megy a főorsója próbálja ki, hogy ha bekapcsolja ez a módolt tényleg leáll -e a motorja!
Aztán ha többen is megerősítik ezt akkor le kéne írni (Itván!) a dokumentációba, hogy a többiek már ne szívjanak ilyennel!!
Köszönöm a segítséget mindenkinek aki segített (főleg svejk-nek).
Üdv:TT

Arany János

Szia! Endem nagyon érdekelne a "gombkészítés"!

Arany János

Bocsánat! Endem=engem.

000000000

Erről én sem tudtam/hallottam! A legfrissebb verzióval tesztelted?

000000000

Szia! Merre fele tevékenykedsz?
Mi Pesten a XVI-kerben leledzünk, ha erre jársz megmutatom nem nagy kunszt.
Ha nem jársz erre megpróbálom leírni.

e3h0cv4ph

Igen, a 2.0.044-essel, de  egyel régebbivel is ugyanezt csinálja.

000000000

Mondjuk ez messze nem a legfrissebb...