Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Én csak eggyet tudok: kezeli a Gecko G-rex 100-ast.  
3900 ipm!!! http://www.geckodrive.com/photos/3900IPM.avi" TARGET=_fnew>Video

000000000

egyet[#vigyor3]

svejk

Ezt a videót Te csináltad?  
Mert azzal a nagy meredekségű orsóval és 10 dkg-os bohóccal nem nagy kunszt...
Várom a további előnyöket..

000000000

Nem, nem én csináltam. A bohócot persze, hogy nem nehéz mozgatni, viszont le is kell fékezni, mikrolépéses pontossággal (encoderes ellenőrzés mellett). Ez a G-Rex nem csinál csodát, viszont léptető kategóriában súrolja azt!
-Mindig max nyomaték
-Lépes vesztés megelőzés (encodertől kapott adatok alapján valósidejű kiértékelés: lassít, ha kell)
-Lépésvesztés korrigálás (mint a kimozdított szervónál)
-Usb (gyorsabb, pontosabb)
-Csomó ki/be menet
-És, talán ami a legfontosabb: "megokosítja" az egyébként buta Mach3-at, ami már nem csak utasít, hanem... (pontos szakkifejezést nem tudom, talán: Pcnc szabályzás?)
-Ja, és fordított a nyomaték karakterisztika, úgy mint az Ac szervónál (persze attól még ez nem az), de mindenképpen léptetős kategória csúcs!

summa: Abohóc már üresjárati Jog módban sem volna rossz!

Üdv.:
Áron

000000000

Na én ettől a videótól nem estem hanyat! Csinálja meg ezt egy M8-as orsóval és 5kg-al ekkora mortorral...

000000000

Ne a bohócot nézd, hanem a motor és az orsó tehetetlenségét, kontra a gyorsulását.

A kívánalmaidnak ez a motor meg nem felelhet, csak más gyorsulás és sebesség mellett, amit (ez lényeges) magától állít, és nem mi kézzel, ennek következtében kihozza a maximumot, ami a motorban van, és csakis azt, többet természetesen nem (ám ezt stabilan).
A kulcsszó itt a hatásfok, nem a csoda.

A G-Rex-et egyébként szervóhoz is használják ("okosítja" azt ill. a Mach-ot).

svejk

Kérek szépen még érveket a mach3 mellett!
Illetve választ a #781-re.
Köszönöm!

000000000

Az impulzus generátora sokkal jobb... A felülete és a belső motorja messze nagyobb tudású (ezt a costumusing leírásban láthatod is, bár ehhez már erősen kell programozni...)!
Rakás kalibrációs lehetőség (lásd az új menüket)...stb (a leírást kellene összevetni)..

svejk

Elég sok dolgot látok amit szerintem nem fogunk használni,(pl orsó linearizálás).
Majd barátkozok vele.... De a képernyőfelület, káosz a mach2 után.
Még mindig nem találom hol lehet a slow jog értékét állítani.....
Lehet ezeket a képernyőket büntetlenül csereberélni? Esetleg a mach2-es képernyőjére is?

000000000

Sziasztok!
Egy vadiúj gép beállításával gondunk van a referencikereséssel. Az X és az Y tengelyek referenciakeresésének beállítása sikerült azonban a Z tengelyé nem! Ha e tengely mozgásirányát helyesen beállítjuk akkor a referenciakeresés iránya az ellentétes azzal amit szeretnénk. Ha a referenciakeresés irányát a config=>/home/limit-nél átállítjuk a Z tengely mozgásiránya MEGFORDUL!!!!!! A referenciapontot a gépen a pozitív max. (azaz maró fennt) állásban szeretnénk felvenni. Ha a Z tengely mozgásirányát megfordítjuk (ami természetesen nem OK) akkor a referenciakeresés felfelé, azaz számunkra jó irányba megy. Hogyan kellene behangolni a "kütyünket" úgy, hogy a Z tengelyen a referenciakeresés pozitív irányba történjen????

000000000

Nagyából lehet (tesztelni kell)! Használd az enyémet kiindulásnak, azon van Slow Jog...

000000000

Ugyanitt nézd és próbáld ki a negative opciót (pipáld ki)!

000000000

István!
Jankó gépével együtt rosszakodtunk szombton. Ha a reversed-et nbeállítjuk a Homing/limits-ben akkor a referencialkeresés iránya jó lesz de a Z tengely mozgásiránya megfordul! PONT EZ EZ A GOND! Azaz sehogyan sem tudjuk elérni azt, hogy a Z tengelyen a referenciakeresés a pozitív irányba, azaz a tengely felső állásában történjen.

000000000

Ezt értem, de én most nem ezt modtam, hanem ugyanitt, de a Home Neg. bepipálását (és a két beállítás variálgatását)!

000000000

Már rég megtörtént minden elképzelhető variáció kipróbálása. Úgy tűnik a MACH a referenciakeresést csak negatív irányba tudja végrehajtani. Az X és Y tengelyek ilyenek, azokkal nincs is gond. A Z azonban maga a HALÁL!