Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

de ezt akkor csak kézzel lehet?

000000000

A Mach3 Change list report-ban ez olvasható:
Two new commands  

M61Pxxxx  sets the debounce interval to the value of P. Each count is approc 40us in debounce.
      M60Pn  This is a wait for OEMTrigger input. If M60P1 is used, then the system will stop
             Processing Gcode lines until OEMTrigger#1 goes active. It is a simple trigger command, if the  
             OEMSignal1 is already active, then the line is ignore, but user is warned on status line of the  
             ignoring of the command

A teljes lista itt: http://www.machsupport.com/Downloads/machdownloads/Changelist90.txt" TARGET=_fnew>Mach3 fejlesztési történet..

000000000

Köszönöm, ki fogom próbálni!

000000000

Sziasztok!
Gépem ugyan még nincs, de ez nem tart vissza, hogy nagy lelkesedéssel motort forgassak a Mach3-mal :) Következő jelenségre szeretnék magyarázatot kapni: http://bagojfalvibagoj.uw.hu/mach3scope.jpg" border=0>
Ezen egy szkóp ábra látható a mach3 által adott step jelről (2000step/s, active low). Amit próbálok érzékeltetni, az az, hogy egyes impulzusok néha kicsit arrébb vannak mint kell, ítt pont egy ugrást kaptam el azért látszanak mindkét helyen, de olyan fél másodperces gyakorisággal ugrálnak ide-oda. Ez normális? Nem zavar ez be a motor egyenletes járásába? (Gagyi képet tudtam csak csinálni, de azért az a difi elég jelentősnek tűnik élőben)

000000000

Nem kell scope erre, tanulmányozd a hozzá adott driver tesztet, az pont erre a mérésre való! A Mach2 topicban ezt is rendesen kitárgyaltuk és több gép teszt ábráját is belinkeltük (tanulságos)...

000000000

Köszi István, átfutottam, bár nem volt elég idegem végigolvasni töviről hegyire. Én is hasonló képeket kapok a driver teszttel, akkor ezekszerint ez még simán tolerálható a motor által?

000000000

Ha hasonlót látsz, akkor igen!

000000000

Akkor jó, köszönom.

2nbj3n5m

Tisztelet. Egy kis segitség kellene.Én is építek
egy gépet.de csak három mikrókapcsolot szereltem
a NCN-re. ezeket akarom referenciakapcsolónak
használni.A X-Y tengely oké de a Z makacskodik.
Ha beállítom a rendes irányt kézi irányítással
akkor oké.De ha referenciát veszek a "Z" lefelé
kezd indulni.a Z kapcsolot kézzel kapcsolva a
többi tengely rendesen felveszi a referenciát.
Mit és hol kell beállítanom,hogy a "Z"is jól
működjön.
Janko

000000000

Config/HomingcLimits panelen
a Reversed!

2nbj3n5m

svejk

Bocsássátok meg tudatlanságom ,de én nem igazán igazodok ki rajta ,hogy az ARTSOFT honlapjáról melyik verziót töltsem le a mach3-ból.
Melyik a tuti?

000000000

Mindig a "Release LockDown"-al jelzett a stabilnak minősített verziók!
A "Development version Current " a legújabb, de még nem minősített stabilnak (fejlesztés alatti).
Tehát, ha tuti kell az a LocDown, ha az újdonságot keresed akkor meg a Development...

svejk

Aha ,ezt felírom magamnak :)
Köszi!

svejk

Sziasztok!
Milyen nyomós érveket tudtok felhozni a mach3 mellett a mach2 ellen?
Letöltöttem a legújabb mach3-at és például nem találom hol lehet beállítani a lassú jog sebességet (tehát shift nélkülit),"Gyári" kezelőfelület. A régebbi mach3-ban azt hiszem a diagnosztika képernyőn lehetett de az újnál ott sincs.