Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

1, corel 60x60 mm négyzet,export hpgl
2, mach3 lazycam import 60x60  
3, selected layer itt még mm a stock size már   inch extens is inch
4, "0"pont eltolás layer kijelölve
 reset origin to ... a négyzet bal alsó sarkában megjelenő kört felfelé mozgatva ezt írja ki "MachManip Application hibát észlel ezért leáll küldjön e értesítést a microsoftnak?" (a procim 2000 celeron, 1 giga memória (#720))

000000000

Értem, de nem tudom mi az oka!
Ha regisztrált a Mach-od, jelezd a problémát az Arto-nak!

tumnmsi57

Szia samo

Nekem is előjött ez a probléma
A menűben ahol Inch/mm lehet váltani én átállítottam inchre aztán vissza mm-be. Ettől kezdve oké volt.Olyan mintha eldobta volna a beállított értéket.

000000000

Szia Fraser!
Hol állítottad át az inch/mm-t,a lazycamban,vagy a mach3-ban?A lazycamban semmilyen beálliási lehetőséget nem látok,csak file,wiew és help van a menűsorban,valamint az ikonok baloldalt.köszi a választ.samo

tumnmsi57

Mach3 -> confi -> select native units

000000000

Sziasztok!

Kérdésem lenne, hogy mik a Mach3 követelései a végálláskapcsolókkal szemben? Melyiket szereti? 5V? ... Stb.???
http://magiist.fpn.hu/Kepek/Vegalas%20kapcsolok%20004.jpg" TARGET=_fnew>Ezek jók lehetnek???

Ti hányat használtok tengelyenként?
(Elvileg 2 + 1 referenciának.) Használtok ti külön referencia kapcsolót?

000000000

Szia Szobrász!
Egy paralel port használata esetén sajna csak max csak 5 db végálláskapcsolót köthetsz be. Így aztán filózhatsz, hogy azokat hogyan osztod el a tengelyek között. Általában 4 tengely végállást  és egy db. vészkapcsolót szoktak beiktatni mégpedig úgy, hogy egy adott tengely két végéhez tartozó  két kapcsolót egy közös pin-re kötik. Párhuzamosan, vagy sorosan a vezérlő elvárásainak megfelelően. István Profi1 vezérlőjéhez leközölt 5+5 I/O feltét pl. normál esetben nyitott kapcsolókat kér. Ezért itt az
adott tengely két végálláskapcsolóját párhuzamosan kell kötni. Bármelyik kapcsoló földrezárása kiváltja a MACH3-al futtatott GKÓD  leállítását. Nekem van egy 4 tengelyes német vezérlőm is, amelynél egymással sorban kötött normál zárt kapcsolókat kell használni. Itt a programmegszakítást valamelyik kapcsoló nyitása indítja be. Mivel a MACH3 nem igazán intelligens, valamennyi kapcsolóra hasonlóképpen reagál. Azaz egy emergency stop szituáció lép fel bármelyik kapcsoló aktiválása esetén. Valójában nem is tudja ez a vezérlőprogram, hogy melyik végálláson keresztül történt a megszakítás. Ezért aztán akár valamennyi végálláskapcsolódat egy hurokba is kötheted. Más a helyzet a PROFI1-hez direktben kötött kapcsolókkal. István mikroprogramja ui. egy adott tengely vonatkozásában korrektül lekezeli a két végállást. Azaz ha az egyik irányba elakadtál, a tengelyt azért az ellenkező irányba még mozgathatod. Sajnos erről azonban a MACH3 semmit sem tud, ezért az a GKÓdot tovább futtatja. A MACH3 az összes bemeneti ill. kimeneti oldalon TTL szintű (5V ill. 0 V) jeleket fogad. Egyébként a kapcsolóid jónak látszanak. Tanácsolom azonban, hogy nagy géphez robusztusabb kapcsolót használj.  

sasi

A Mach3 Turn kézikönyvének fordításához „befektetőket” keresek!  
A fordítás szeptemberre várható, ha elegen leszünk.  
Várom az érdeklődők leveleit.  
Üdv sasi  

e3h0cv4ph

Engem érdekel. (én már felvetettem korábban) Szerintem leszünk rá egypáran, összedobhatnánk. Próbáld meg kikalkulálni, hogy mennyibe kerülne személyenként.  
Üdv: TT

000000000

Szia Fraser!Bocs,hogy megint írok.Kérdésem,regisztrált mach-od van e?,mert nekem még nem és továbbra is fenn áll a hiba.Hiába állítom át inh/mm-t nem jegyzi meg.(lehet,hogy nem regisztrált azért?)corelban a hpgl unitot 1016 helyet 1000-re állítom,igy vissza importálva méret helyes marad.Az "y" -t hogy kell beállítani,hogy negativ irányba induljon,mert mindig ütközik.előre is köszi a választ. samo

000000000

A Mach3 Turn leírás Magyarúl senkit sem érdekelne? Ismét fordításra befektetőket toborzunk (sasi vezetésével)!
Egyszer már végig vittünk egy ilyen nagyszabású projectet...

5bzs27u7

Hahó, én be szállok. Ha megfelelő lesz a ráta.

000000000

Szerintem, ha már lesz kb. ára a fordításnak és leszünk jópáran, akkor látszik a fejenkénti költség!
Én is max. kb. 5000 Ft-ig állom!

000000000

Nyitottam egy új topic-ot a projecnek, oda várnék minden érdeklődőt!
Sasi, kérlek írjál a témáról egy kicsit!

000000000

Sziasztok.

Most ismerkedem a CNC-vel ezért elnézést ha butaságot kérdezek.

Letöltöttem a Mach3-at és a magyar nyelvű doksit, de a kettő nem ugyanaz, teljesen más képek vannak a doksiban mint a programban. Nem jó doksit töltöttem le?

Gondolkodom azon, hogy a mach3-al meg lehet-e oldani at, hogy ha pld az x tengelyen 2db motor van azok különböző sebességgel mozogjanak? Pld habvágásnál lehet erre szükség ha szárnyprofilt akar kivágni vele valaki, ahol a szárnyvég rövidebb mint a szárnytő.  

A másik kérdésem az lenne, hogy létezik-e magyar verzió a Mac3Mill-ből?