Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

A doksi sajnos erősen elavult (a Mach3 folyton fejlődik)! Próbáld kikövetkeztetni az eltéréseket (az inportnál van lényeges difi)!

4D-re ott a baloldali menük között egy lehetséges megoldás (4D habvágás)!

000000000

Úgy látom Vista használata esetén van egy kis probléma a Mach3 telepítésénél, de már ezt is megoldották!
Egy reg file telepítésével...

000000000

Találtam a letöltések legalján néhány speckó verziójú Mach3-ast, sajnos info nélkül...[#confused]

D.Laci

Nálam nem volt semi probléma.

000000000

Én nem teszteltem, de külön topicja van a témának!

000000000

Köszönöm a segítséget :)

Rinaldo

No igen... érdekes A precisiont jó lenne tudni mitől az?

000000000

Talákozott már valaki azzal a problémával, hogy a mach3-ban config:-Ports and Pings-Motor Outputs-on belül X Axis: Step Pin# beállított érték állandóan változik, úgymond magától.
Miként lehet ezt megszüntetni?

000000000

Sziasztok!
Mah3-al keményhabból alcsi öntéshez mintákat marok. Egy kontúr zsebmarása során észrevettem, hogy a Z tengelyem egyet egyet "ciccen" annak ellenére, hogy a Gkód szerint egy Z "fogásvétel" után csak az X ill. Y tengelyeknek kellene mozogni. Mikor aztán a zsebmarás befejezése után a gép körbemarja a kontúrt a Z tengely "ciccenései" miatt néhány tizedes "vályú" keletkezik a kontúr vonalában. Mit tippeltek? Ez mechanikai vagy SW hiba? Én arra gondolok, hogy a gépre installált szkenner drivere zavarhat be. A Z tengelyem ui. nem túl nehéz. Max 5 kiló, 2 mm-es menetes szár és a motoráram fele fogja. Azaz magától nem jöhetne lejjebb.

000000000

Hát ezt csak úgy lehetne eldönteni, ha leszednéd a scanner drv-jét és tesztelnéd utána.

000000000

Szabályosan lépsz ki a progiból? (kilépéskor menti az xml filet)

000000000

Igen szabályosan. Azt honnan lehet tudni menti-e az xmlt?
Menetközben is sokszor változik az érték így meg áll az x és z tengely. Az y meg dolgozik tovább.

000000000

Hát szerintem a file dátumábol csak...
Nincs vírusod véletlenül?

000000000

Vírus nincs.
Minden induláskor beállítom az értéket, beolvasom a g-kodot, elindítom.
Minden rendben aztán leáll az x és z tengely, ekkor már tudom megválltozott az érték, ha nem csinálok semmit akkor is folyamatosan változik, mindig más számokra, csak ez semmi más!

000000000

Huuu! Ilyenről még nem is hallottam! esetleg azt tudnám javasolni, hogy uninstal (total) és a legújabb verziót újrarakni (C:-meghajtór)!
Fogalmam sincs mi lehet!
A mostani xml file-t is töröld mert lehet, hogy a "jelenséget" átörökítené egy ujrarakás után is!