Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

http://www.speakeasy.net/speedtest

Mér bejovo es elmeno sebesseget is.
Raadasul kulfoldi(amerikai) vegcellal, igy jobb kepet lehet kapni a szolgaltatas minosegerol

D.Laci

Helló!
Kifejtenéd egy kicsit bövebben hogy mit k.rtakel???
"A válsz, ragd fel és rájössz"  az ilyen idétlen vállaszokat melőzük....azért van a fórum hogy egymést segitsük, észrevételeinket tapasztalatainkat megoszúk egymással.
Te milyen vezérlő progit használsz? A gépjeidhez mit ajánlasz?

8kakgh7c

Szervusztok !

Szia Laci !

Mai este kinlodtam a CYCLE Start gomb kihozatallal es fel sikert ertem el.

Amit leirtal az felig meddig mukodik is.
Mach3screen.exe -vel bekonfigotam az I beture a Cycle Startot es erre kaptam egy 73 szamot. Elmenttem a Fajlt es betoltottem, a Mach3-ban.

Ha megnyomom az I betut akkor minden gond nélkul elindul a (CYCLE START) program .

Bementem a PORT & PIN bealliatsaban es ott az Inputban beallitottam hogy a 11-es Inputon fogom vezerelni es hozza rendeltem a HOT Key-t az I betuhoz ami 73 a szama.

Diagnosztikan latom hogy ha nyomogombot nyomkodom akkor villog a led, ezek szerint jol kotottem az INPUT-ot.

Szerinted, szerintetek mit csinalok rosszul ?

Koszonom az eddigi segitsegeteket is !

fs9s63xkf

Hi!

Sajnos ez nem ilyen egyszerű. :(
A "Ports and Pins"/input fülnél ha van mondjuk egy bemeneted akkor azt tudod "Emulálni" egy billentyűvel. Te az I betüvel emulálod azt a bemenetet amire a kapcsolót kötötted de ettől még nem fog a Cycle Start működni.
Erre egyébként az OEM kódokat szokták használni azzal viszont nem lehet a Mach3-at közvetlenül vezérelni, így tehát a Cycle Startnak sincs OEM-kódja :(
Az input fülön vannak az OEM trig #1..15, ide beállítod az LPT bemenetét és a System Hotkeys menüben ezekhez a "Triggerekhez" lehet hozzárendelni a különböző OEM kódokat. Ezek megtalálhatók a Mach Customizing.pdf -jében egy szép nagy táblázatban.

A cycle startot meg valahogy egy USB-s joystick-al vagy egy szátszedett billentyűzettel  lehetne megcsinálni. A keygrabber nevű progival pedig különböző betűket rendelhetsz egy joystick gombjához. Itt egyébként akár túlhajtást is lehet vezérelni egy Axis-al meg minden, szóval szép kis CNC vezérlő konzolt lehetne csinálni.

Üdv.:  
Psychobilly

000000000

Sziasztok!

Felraktam a Mach3-at de valami oknál fogva nemrajzolja ki a bevitt g-kodot. Vagyis valami nagyon miniatürbe de semmit nemlátok belőle.
Mi lehet a gond?

000000000

Nem Inch és mm diffi van véletlenül? Nézd meg az eltérés mértékét, ha 25.4×-es, akkor az van!

000000000

Szép reggelt a kedves egybegyűlteknek!
Némi gondom van új gépem beállításával, segítséget kérek. A letölthető tesztek közül próbáltam a 60x60-as négyzetet lefuttatni (átlókkal és a bene lévő körrel). A kör két oldalát eléggé lelapítja, és az egyik átló megkezdésekor is egycsúszik egy millimétert, így a metszéspont sem stimmel.  
Bármi ötlet?

5bzs27u7

Hli.

A leggyakorib hiba a kottyanás, és a kuplung csúszás.
Ha kottyanás van a Mach-ban kompenzálhatod.

000000000

Mi az a Quantum Development Version D2..000 ?
Néztétek?

000000000

Quantum will someday be the next mach3... It will need a new license file and should not cost to much to upgrade.

A Quantum lesz a Mach3 folytatása...új licence fájl kell hozzá, remélhetőleg nem lesz túl drága az upgrade.

000000000

000000000

Köszi!
Eddig ingyenes volt minden update a regisztrált felhasználóknak.

000000000

Bocsi már megint írok.Ugyanaz a problémám,mint Trampnak,(#711)az eltérés 25.4-szeres.Fogalmam sincs,hogy mit kéne csinálnom.Olvasgatom a topicat,de érdemleges válaszokat nemigen találok.A gkódot machba épített lazycammal csínáltam.Más,a lazycam a 0 pont eltoláskor nálam is hibát ír ki,majd kilép.kiküszöbölhető e.A 0 pont eltolás jó lenne,mert az y tengely mindig pozitív irányba mozdul el és igy ütközik a a tengelyvéggel.előre is köszi a választ samo

000000000

A 25.4-szeres eltérés egyértelműen a két rendszer mértékegység beli (inch-mm) difijére utal! Rakd közös nevezőre őket, vagy használj csak inchet!
A 0-pont eltolásos gondodat nem értem! Ezt mivel végzed és hogyan (írd le)?!

000000000

Nem tudom ugyan az-e a problémád, mint nekem volt. Amikor a LazyCam-ban tovább toltam a 0-pontot, lefagyott a progi. Az okára nem jottem rá, de 4 PC-bol 2-on mukodott. Azt vettem észre, hogy csak a gyengébb prociknál (1600 MHz alatt)fagy le.  
Gondolom, sokat nem segítettem, de próbáld meg valami erosebb PC-n.