Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Mindig a legujjabb!

D.Laci

A Mach3-ban van olyan lehetőség hogy a Spindlére (fóorsóra) szereljünk egy tárcsát (1 és 4 réssel lehet).
A kérdés hogyn kell elkésziteni a 4 réses tárcsát és hogyan kell calibráltatni, ill mik a beállitások?

j3rx6bsjd

Szerintem simán 90 fokonként kell a rés.De miért ne lenne elég 1 rés?Menetvágáshoz ha egy bekezdésű menetet akarsz készíteni szerintem elég egy is.

D.Laci

1 réssel nem állt vissza. Ezért kellene a 4 réses de annál kicsit máskép kell.Elvileg kel egy nagyobb rés ami a másik 3-tol 1.5szer nagyobb, de igy meg 4szer akora fordulatot számol, meg nem stabil...

j3rx6bsjd

Hogy érted,hogy nem áll vissza?Nem ugyanonan kezdi a menetet újra?

D.Laci

Igy igaz. Sajnos nem ugyanonnan kezdi a menetet ujra...

j3rx6bsjd

Az index ki van pipálva?

D.Laci

"1 réssel nem állt vissza."
Igen kivan pipálva.

j3rx6bsjd

ok.a spindle setupban a speciális funkciókban is kipipáltad a szinkronizálást?

D.Laci

j3rx6bsjd

Akkor nem sok ötletem maradt,a 4résesnél valami timer időzítést kell ba...gatni,hogy jól müködjön.Én még nagyon sokára fogok eljutni odáig,hogy neki álljak az eszterga építésnek.De ha csinálom mindenképpen jeladósra akarom,mert lényeges a menetvágás is.

D.Laci

Ujra telepitettem a Mach-ot. és mopst már az egy réssel szépen vissza állé a menetbe.
https://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/menet%20001.jpg" TARGET=_fnew>menet
De a 4 résses még nem müködik, bár már ezzelis megelégszem.
Köszi a segitséget.

si9tu4c3h

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hol tudom Mach3- ban beállítani azt a sebességet, amivel a motorok mennek, mikor alaphelyzetbe (0.0.0 kord. pontba)állítom őket. Max sebességgel szeretnének kezdőpontba állni, és ezt a motorok nem bírják.
Előre is köszönöm!

vthgizrff

Szia Druszám!
Config>Motor tuning
A jobb oldali menüben olvashatsz róla http://www.hobbycnc.hu/Magyar.html" TARGET=_fnew>részletesebben

vthgizrff

Bocsi, bal oldalon