Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Arany János

Esetleg megpróbálnád ezt megértetni valakivel, aki csak a kalapácshoz és a lángvágó pisztolyhoz ért?

Arany János

A nullp. eltolások csak egymás után,ujabb gombnyomásra hajtódnak végre. Vagy mégsem?

juh0557j0

A Biosban nem sok minden van ennél a laptopnál. Portokra utaló beállítások egyáltalán nincsenek, hiszen csak USB van rajta. Az LPT-t a Sunix CardBus interface oldja meg. Próbáltam a specialdrivert is, de ugyanaz a helyzet.
Most másik XP-t próbálok feltenni, mert más ötletem már nincs.

000000000

A PCMCIA kártyának a legfrissebb driverét használod ugye?

juh0557j0

Igen, a legmagasabb verziószámút.
Amúgy sikerült kisimítani és stabillá tenni a frekit miután végigcsináltam az optimalisation file által írottakat, DE : most nem látja a gép a PCMCIA kártyát, így nincs LPT portom sem. Eltűnt az eszközkezelőből a Többfunkciós adapter és az LPT portok fül. Amikor bedugom a gépbe az adaptert csupán egy sárga háromszög jelenik meg a jobb alsó részen a tálcán, amire ha rákattintok eltűnik. Azon kívül semmi. Az eszközkezelőben egyetlen helyen van felkiáltójel a hajlékonylemez meghajtónál, amit nem is tudok helyrehozni. ( amúgy meg nem is értem, mert ebben a gépben nincs is olyan).
Na ezzel már tényleg tele van a ...

juh0557j0

Másik ( SP1) XP-vel sem működött.

juh0557j0

Arra sikerült rájönnöm, hogy az ACPI-vel van gondja. Tehát, ha ACPI Pc-ről átállítom Szabványos Pc-re, akkor jó a teszt, de ez esetben nincs LPT-m, mert a PCMCIA kártyát nem látja.
Akkor is jó átmenetileg, ha ACPI Pc módban eltávolítom az ACPI vezérlőt, de pár perc után új hardware-t talál és visszapakolja sajnos.

000000000

Ez érdekes. Nekem egy 1000 éves MaxData laptoppom van, valami kezdetleges ACPI BIOS-szal és tökéletesen megy vele minden (PCMCIA és Mach3 is). Ezek az újabb laptoppok a magas (-abb) verziójú ACPI Bios verziókkal jobban kellene mennie! Talán ha írnál e-mailt az Artonak, lehet, hogy tudnak valami okosat mondani!

3vv2btrhv

Szia János
Az ArtCamPro - ban van ijen ugy hivják NESTING.
Tibor

Arany János

Köszönöm, megnézem!

juh0557j0

Rátaláltam egy oldalra, ahonnét letöltöttem minden drivert a géphez. Legfőképpen az energiagazdálkodát vezérlő érdekelt.
Rátelepítettem mindent. Most működik mindkét Mach driverrel, de kicsit még mindig ingadozik. 22.000 és 23.000 között. Az ablakban néha besűrűsödnek a zavarjelek. Holnap rákötöm a gépet és kiderül, hogy akad-e.

juh0557j0

Ha nem, akkor marad az e-mail.

000000000

Azmár lehet, hogy jó lesz!

000000000

Szia János és Tibor!
Én úgy tudom, hogy az ARTCAM nesting funkciója a kijelölt vektoroknak egy megadott munkaterületbe való behelyezésére (nesting = "befészkeltetés"!) szolgál. Azaz nem szálirányos munkafelületre mint pl. műanyaglemez úgy forgatja be a kijelült vektorokat, hogy azokból  lehetőleg minnél több elférjen a területen . Azaz lényegében egy szabászlogika!!!! Szerintem ha egy vektort (végülis munkadarabot) duplikálni akarsz, ahhoz a többszörös copy módszert kell használni a munkaterületen belül. Ekkor, ha igen sok munkadarabot akarsz csinálni a generált Gkód is terjedelmes lesz. Az általam leírt Gkód "áthülyézési" módszerrel (üzi: 584) igen rövid és gyakorlatilag rugalmas progit lehet csinálni. Természetesen ehhez egy kicsit dolgozni is kell. Ha érdekel a megoldásom privátban szívesen elmesélem. Hacsak mást nem érdekel.......

s5f8tmfv3

De bizony mást is érdekel!