Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

8kakgh7c

Sziasztok !

Tudnatok segiteni a problemamban ?

Megkertek hogy csinaljak egy egyszeru gravirozasi feladatot es nem tudom megcsinalni.

Corel Drawban megcsinalom amit kell es elmentem HPGL formatumban, eddig tok egyszerunek latszik a dolog csak most jonnnek a nehezsegek.

Behozom a HPGL fajlt a MACH3-ba es azt mondom neki hogy csinaljon G kodot belole meg is csinalja es hiba nincs a programban mert mindent ugy csinal ahogy kell.  
Csak 1 hiba megis akad a convertalasnal,
 200x100 mm ngyasagu teglalapbol 20x10mm-esbe convertal.
 Mi lehet a baj?
  Hol lehet beallitani hogy 1:1-ben ugyan akkora meretu legyen a munkadarab mint amit megterveztem a Corell Drawban ?
 Ha a HPGL fajlt behivom a Corell-be akkor ott jok a meretek !
 Mach3-nal van valami bi-bi. !!????

Elore is koszonom a segitsegeteket.

000000000

A coreled hanyas verzió?
Kerek tizede?

8kakgh7c

6.0 a Corell Draw amit hsznalok de akitol jott a segitseg es a rajz az 11-es verziot hasznalja.

Mondjuk az is megoldas hogy 10* novelem a rajzot de ez csak pillanatnyi megoldas athidalasa.

Koszonom a segitsegeteket.

000000000

Sajnos nincs ötletem (ha 25.4 lenne tudnám mi a baj)!

000000000

meg kell  probálni  dxf  el mentve  ott is  ez a  hiba  küld  el nekem   megnézem  hpgl  dxf-be

3vv2btrhv

Sziasztok
Nem okoskodás amit mondok de ha CAD progit használtok minden ijen probléma eleve nem generálodik !!Szerezz egy grogit (TALI) segitek ha jössz !
Tibor

000000000

Most nézegetem egy kicsit jobban a LazyCam-ot és nem tudom Ti megfigyeltétek e már de ez már azért több mindent tud importálni mint a régi Mach3?! Akinek gond volt a HPLG-vel az használjon WMF-et, ezt minden valamira való grafikai program ismeri (Corel, Xara, stb.)! Arra kell vigyázni, hogy a LazyCam mindent tized incsben importál! Ezt nem is lehet átállítani (egyszerübb a rajzolóban)!

5bzs27u7

Igen, nekem bejön, marási irány váltás, sorrend változtatás, nullpont eltolás..stb.

000000000

Szerintem is egészen használható, csak meg kell tanulni használni! Nem ártana egy Magyar leírás róla, de még Angolt sem találtam idáig!

8kakgh7c

Szia Tibor !

Ott leszek a talkozon, eddig ugy nez ki.
  Tudunk beszelni..... :)

000000000

Azt hogyan lehetne elérni, hogy végállásra futáskor a mach-ban a számláló, vagy a program futása leálljon?

000000000

kell egy bemenet a PC felé és azt beállítani az E-stop gomb trigger-nek a MACH-ben.

000000000

A végállás kapcsolókat fel lehetne használni? Ugye azok adottak.

000000000

Szia!

Persze, hogy fel. 'VAGY'(párhuzamosan) kapcsolatba kell kötni őket és bevezetni a nyomtató-port egyik bemenetére.

000000000

Most normál módban vannak, a vezérlőbe kötve. Így hogyan kell beállítani a mach-ot? Ha nem muszáj, nem kötözgetnék újra.