Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Muszáj lesz kötözgetned, mert nincs bevezetve a bemenetre egyik végállás kapcsoló se.

5bzs27u7

Igen, az dobna a használhatóságon.

000000000

P1 esetén muszály, H1 esetén csak a szoftvert kell beállítani!

000000000

A muszáj az "j"...

Melyik portra vezessem be és hogyan állítsam a mach-et?

000000000

Sziasztok!
Használta-e már valaki közületek a MACH3 treha progit DXF-ből Gkód generálására. Rajzoltam  AUTOCAD-ban néhány sakkfigurát (pruttyó, futó) és megpróbáltam hozzá Gkódot generáltatni. A készdarabot és a nagyolás forgácsleválasztását  függőleges és vízszintes vonalak offsetjeivel csináltam. A Gkód egy káosz lett mert a szerszám a nagyolás műveletek során Z alakban mozgott a Z átkötésnél G0-ás gyormenetekkel ami természetesen szintén forgácsolt! Van valakinek ötlete, hogy ezt a problémát hogyan kell megoldani? A kódból ui. hiányzanak a szükséges késkiemelési mozgások.

000000000

A Mach3 LazyCam-ja CSAK 2D G-kódot tud generálni! Minden 3D-s G-kódhoz használj külső progikat (pl. DeskProto, VisualMill, stb.)!

000000000

Sziasztok!
Mit nem vettem figyelembe a Mach3 beállitásánál? Mach2 alatt tökéletesen futó *.nc fájl, a Mach3-ba már az első sort hibásnak találja.  

3vv2btrhv

Szia  
Mi van az elsö sorban ?
Tibor
Ui : nekem a .TAP kiterjesztés jött be .

000000000

Szia Tibor!
Az első sor"* Turret No. :   0   Diameter :18.000    MM   ENDMILL"

nffab2gnr

Sziasztok!
Akkor már ketten vagyunk a Merkel Gézával akik "megoldást " keresünk sakk figura ,vagy 4-5cm fa babák esztergályozására.Hasonló van az ó-német bútorok szélén is.
Tibor

3vv2btrhv

Szia Molyolo.
Ha nekem a MACH3 panaszkodik valamien sorra azt kitörülöm (csak a fejlécben ) !
Nem tudom értelmezni mert ezt még sosem láttam !
Csak azt hogy egy 18MM- es szerszám van használva Aminek a vége egyenes .
Mivel generáltad a G- kodot ?  
Tibor

000000000

Szia Tibor!
EdgeCam-el

000000000

Edgecam-nél az elején egészen az első G43-as sorig törölni lehet mindent! Fontos, hogy Z-ben érintésvétel után fel kell állni vele, különben a fogásvételi síkon pozícionálna a maró.

A program legvégén van egy M30-as sor, előtte egy "Z0 H00 M19". Ezt is lehet törölni.

Kis türelem még, aztán lesz egy személyreszabott postprocesszor a hobby gépeinkhez is. Így a kimentett g-code mindenféle kozmetikázás nélkül nyitható majd a mach-ben, tcnc-ben. Egyelőre ennyit tudtam tenni az ügy érdekében.

3vv2btrhv

Sziasztok
Köszi a gyors kiegészitést  
Tibor

ifarkas

Tudna-e valaki abban segíteni, hogy a Mach3-ban hogyan lehet új M-kódot létrehozni és kimenethez hozzárendelni(mint pl. tokmány szorítás, kiengedés).