Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Makrókkal! Olvasd el a Costumusing pdf-eket a Mach support site-on!

ifarkas

Köszönöm, elolvasom.

000000000

A legújjabb LazyCam bővült néhány új file formátummal (inport)!

tumnmsi57

lenne két kérdésem:
1, A Mach3-ban az 'input signals' menűben az X++; X-- stb. a végállások helyzetét jelöli ugye? Ez a maximális kitérés.
2. Hol tudom a tengeyl forgásirányát invertálni?
Kösz a segítséget

000000000

Config-->port&pins-->motor outputs--> a kívánt tengelynél a DIR low active-ot pipáld ki, vagy ne, ezzel megváltozik a pozitív forgásirány...

juh0557j0

Ez az ingyenesen letölthető Mach 3 ami korlátozásokat is tartalmaz használható legálisan gép vezérlésére úgy, hogy az ember azzal pénzt keres?

000000000

Ez egyben a "végleges" verzió is, mert a feloldásához csak egy file-t kell bemásolni mellé! Szerintem az Arto weblapján találsz utalást rá, hogy demó módban mire lehet (szabad) használni.

e3h0cv4ph

Meg tudnátok mondani, hogy melyik fórumban (vagy esetleg más helyen) van leírás a kézikérék használatáról. Hogyan lehet ezt a MACH-hoz kötni? A MACH leírásában nem találtam.  

Köszi

000000000

Pedig benne va! LPT porton keresztül 90°-os fázistolású, kétfázisú, incrementálo (qvadrat) encoder kell, TTL kimentttel. A Port/Pins résznél adod meg a csatornák helyeit és a feldolgozás paramétereit (impulzus/sebesség+gyorsítások).

e3h0cv4ph

Köszi. A 64. oldalon megtaláltam, ha arra gondoltál, bár ez nem olyan túl sok magyarázat.
Azt számolgattam ha mind a 3 tengelyre szeretnék tenni akkor az 6 pin-t jelent. Van ennyi üres hely az LPT porton, vagy kell a 2. LPT port is.  
Vagy egyszerre csak 1-et lehet rákötni?
Ezeket nem részletezi a leírás.

000000000

Van lehetőség 1 encoderre (MPG) és egy gombra amivel lehet léptetni az aktuális tengelyt (kiválasztod melyiket akarod vezérelni és tekered az MPG-t)! Szerintem ez így ok!

juh0557j0

Vajon miért nem importál nekem dxf-et a LazyCam?
Mindig egy piros X jelenik meg alatta egy OK gombbal és a fejlécén pedig MachManip felirat.
Semmi szöveg, hogy mi a baja.

000000000

Lehet, hogy nem megfelelő DXF verziót használsz (AutoCAD R11 kell), vagy ha szöveget inportálsz, akkor nem alakítod curves-é előtte!

juh0557j0

Természetesen legörbéztem és R11-ben küldtem, de akkor is ezt csinálja. (Már végigpróbáltam mindegyik DXF típust.)

juh0557j0

Valaki megtenné, hogy küld nekem egy DXF filet, hogy kiderüljön, az exportálással van a gond, vagy a Mach-ban van a hiba?