Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

juh0557j0

Még nem sikerült kipróbálni a géppel a laptopot, de egyéb problémág adódtak.
1: a LazyCam mindig kiakad ( és hibajelentést akar küldeni ) amikor a nulla pontot át akarom helyezni. Néhányszor sikerült, de legtöbbször nem.
2: Sokszor beírja fordításkor az F60 kódot a programba és ha nem figyelek, akkor a Mach-ban beállított 200-as sebességet nem veszi figyelembe, ezzel elrontom a vágást.
De érdekes, mert ha beírja és bezárom a G kódot, majd újra kiküldöm a LazyCam-ből, akkor másodikra már nem írja bele. Ez érthetetlen számomra.

000000000

Ha nem a legfrissebb verziót használod (LazyCam) akkor frissítsd, mert még ezt folyton javítgatják!

juh0557j0

Rendben, keresek frissítést.
Ma kipróbáltam és végre működik a laptoppal is a habvágóm :-))
Kicsit érdekes a Sunix PCMCIA kártya megoldása, mert attól féltem, hogy letörik amikor rádugtam a dupla csatlakozót és az LPT kábelt. Alá kellett támasztanom, mert a laptopban nem alul van a kártyafoglalat, hanem fent és eléggé húzta lefelé a végét.

juh0557j0

Egyre jobb. Letöltöttem a LazyCam újabb verzióját.
Ezzel már a PLT file sem jelenik meg és a G kódot sem csinálja meg.

000000000

Nekem is vannak ilyen problémáim! Négy PC-bol ketton lefagy, ha a null pontot helyezem át. A G-kódot sem csinálja meg mindig, foleg másodszor, de újraindítom és akkor legtobbszor megy.[#nemtudom]
Igaz, még nem próbáltam frissíteni?!

000000000

Van még egy kis problémám. Megrajzoltam Corelban, elmentettem HPGL-ben és LazyCamban generáltam a kódot. Miért van az, hogy a korívek nem egyenletesek, már a LazyCamban láttam, hogy valami bibi van. Úgy néz ki, mintha kicsi volna a felbontás.http://magiist.fpn.hu/Kepek/polic.jpg" border=0>
[#help]

juh0557j0

Ezt én is tapasztaltam már, mivel a PLT file esetén az ívek egyenesekből állnak. Meg kell növelned a Corelben a csomópontok számát.
DXF-ben neked sem működik?

Nekem az még a gondom ezzel kapcsolatban, ha sok a csomópont , akkor több szakaszra bontja a betűt és akkor már nem tudom neki megmagyarázni, hogy milyen útvonalon haladjon a 2 vagy 3 szakasz között.( persze gravírozásnál ez nem gond, mert ott felemeli a szerszámot, de habvágásnál...)

000000000

Dxf-et csak az AUTOCAD-ból viszi, Corelból még nem sikerult, pedig már mindenféle verzióját próbáltam a DXF-nek. Ha értenék az AC-hez jobban, biztos, hogy abban dolgoznák. Ott a méretek is 1:1.
Hogyan tudom novelni a csomópontok számát?
Az útvonalakkal még én sem vagyok tisztában, még azt sem tudom megcsinálni a LC-ban, hogy a keretnél szerszámcsere és mélyebbre vágjon.[#confused]

000000000

[#phone]Skype (maffia15)
Rég dumáltunk[#email][#fejvakaras]

000000000

Azoknak a szlovák rendőröknek a címere készül, akik rendszeresen vegzálják a magyar túristákat?
Engem is számtatlanszor megbüntettek ártatlanul.

000000000

Háát ... igen! De nem mindegyik olyan bunkó, vannak azért kivételek... Talán?!
Amúgy én a magyar rendoroktol jobban félek, igaz, hogy sokkal inteligensebbek, de rendesen bele tudnak nyúlni a zsebembe.[#ejnye1]

juh0557j0

A Corelt inchbe állítom és akkor a 100 inch az 100 mm lesz a Machban. A csomópontnöveléshez duplán kell kattintani a grafikára, majd a mellékelt képen 1-el jelölt csomópontkijelölőre utána pedig a 2-vel jelölt csomópont hozzáadására.http://img.tar.hu/szati2/img/27869077.jpg" border=0>

000000000

Szia Attila! Kijavítottam már a kép linkedet! Kérlek a kép megnyitása után úgy használd a linkelést, ahogyan a Fórum használatában le van írva (a kép tul-on jobb gomb és a link másol és beilleszt)! Akkor meg is jelenik a Fórumba!
A webhely ahonnét linkelsz érzékeny a kis és nagy betük használatára (a kicsit érti csak és Te naggyal linkeltél)!
Köszi!

000000000

Ok! Koszi a tanácsokat, megpróbálom![#wave]