Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

si9tu4c3h

Köszöntem a választ, bár csak nem látom a sorokban a megoldást. Tehát, Én már korábban beállítottam azt a sebességet amivel kézi mozgásban jól megy a masina(a Velocity-m 6000mm/perc). Akkor van baj csupán, ha alaphelyzetbe akarom vinni. Várjunk csak, lehet hogy a megidítással van probléma? Aha, szóval próbálgassam a accel-t?

vthgizrff

Kicsit soknak tünik a 6000, persze attól függ milyen motorod van és milyen emelkedésű orsót használsz. Kézi mozgatásnál 100%-on van?

si9tu4c3h

Nem, 9000 párszáz a 100%. A motorok egyébként 6.4Nm motorok melyek unipolárisan vannak hajtva-> 4.57Nm, H1 vezérlővel. Az orsó emelkedése 2mm, ha jól emlékszem!

Arany János

Sziasztok!
"mindenkinek a saját gyereke..."
Összeraktam egy saját képernyőt, de szeretnék hozzá egy parancsikont is! Van-e erre lehetőségem?

000000000

Ezt figyeljétek, a kínaiak a MAC-et is ellopták:

http://matserv.pmmf.hu/matalapok/dl/l.jpg" border=0>

A weboldalon a saját programjukként mutatják be és figyeljétek a címsort!!

000000000

Köszi! Töröltem!
Megadom az Art of CNC-nek, véleményezze!

000000000

OK! Kíváncsian várom a véleményüket..

000000000

Teljesen legálisan csinálják (az Art of CNC megerősítette).

000000000

Ok, akkor megnyugodtam[#sniffles]
Picit furcsa volt, hogy nem MACH3 volt a címsorban és a weblapjukon sem említik, hogy a MACH-ot használják, hanem sajátjuként mutatják be.
Ha az ARTofCNC engedélyével megy, akkor rendben is van.
Csak kicsit már fusztrál ez a nagy másolósdi.

000000000

Azt mondták legális![#nemtudom]

000000000

Akkor nincs gond :)

000000000

Érdekes lehetőségek vannak az új Mach3 flash képernyőiben, meg úgy látom kezdik támogatni a habvágósokat is (már van valami fűtés szabályzási funkció)! Sajnos a Magyar leírásunk kezd egyre jobban lemaradni...

Varga István

Sziasztok!
Valaki már töltött le 6 tengelyes felületet a Mach-hoz? Nekem nem sikerült. Talán tudtok segíteni!

000000000

Csináljál! Én is csináltam speckó 4 tengelyest habvágókhoz!
Egyszerű!

000000000

Megpróbálom, hátha tud valaki valami okosat...
Még mindig ugyanaz a problémám. A ha a Mach-ban a STEPS pl.100-ra van állítva (16x4 tr.orsó), 400mm-nél (mindegy melyik tengelyen, nagy tolómércével mértem) pontos a gép. De ha csak 100mm-t adok rá, 1mm-rel tobb, tehát 101-et mozdul. Még ráteszek 100mm-t, akkor már csak 200,6mm, még 100mm, akkor  300,4mm, még +100mm, akkor már pontos 400mm.  
A géppel nincs baj, minden teszt pontos rajta, olyat marok, ahol 300.000 operációt végez el és mindig pontosan visszaáll nullára. Ez egy kicsit idegesíto, mert ha pl. ki kell vágnom egy 500x500-as és egy 100x100-as négyzetet, az egyik pontos, a másik nem.[#nemtudom]