Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Stabilt szerettem volna írni, meg elmondani, hogy a cnc vezérlő gépen az 1.84.002 van feltelepítve.

000000000

Sikerült végre az ismétlést beállítani. Ennek ellenére nem vagyok boldog. Totál pontatlan lett a téglatest. 10 x 20 x 10mm-es kellene, hogy legyen. Ehelyett 9.5 x 20.1 x 9.45 lett. Ráadásul lekerekítettek a felső élek és az egyik oldal szög alatt van, nem párhuzamos a másikkal.

Egyből futtattam a teszteket, írtam hamar mindhárom tengelyre külön-külön is programot, hogy mi is az ábra. X,Y kifogástalan, Z-ben van 2 század.  

Most akkor mi van? Ennyit tud a deskproto? :S

dg8n4i8x

aszbolit!

Ahol a szerszámot választod ott alul be tudsz állítani két értéket! Az a szerszámpálya felbontása, ne volt túl nagy értékre állítva? Tedd 0.1mm alatti értékre!

Üdv!
Balu

000000000

Köszi!

Ez lehet, hogy magyarázat a pontatlanságra, mert d/9-es értéken volt (0.67) mindkettő!

dg8n4i8x

Sziasztok!  

Nem tudjátok véletlenül, hogy le lehet e irtani a Lazycam-et? Hüle fejemmel feltelepítettem és egész jó is lenne de hpgl-t nem igazán inportál. :( Nem szeretném az egészet újra telepíteni...  

Üdv!  
Balu  

000000000

Start menü-vezérlőpult-programok telepítése és törlése....válaszd ki a lasycam-et és eltávolítás.. :)

dg8n4i8x

tyutyi!

Ha ilyen egyszerűenlejönne akkor nem kérdeztem volna! Sajnos ez a módszer nem működik! :(

Üdv!
Balu

000000000

start menü - futtatás - regedit
start menu - run - regedit

Fa struktúrában felmész a sajátgéphez/ my computer. Ctrl+F, beírod, hogy "lazycam" majd keresés. Amit talál, mind törölheted. Ne a jobb panelon látható eredményt töröld, hanem a bal oldalon a nyitott mappát. Ha több mappa van nyitva, akkor a "legbelsőt". Mást ne, akkor nem ronthatsz el semmit. De használhatsz registry cleanereket is: tune up 2006, meg sokféle van még. Én manuálisan szoktam.

dg8n4i8x

ezt is ismerem, csak azt nem tudom ettől visszakerül-e a Mach3-ba a rendes inport opció!?

000000000

Szia Balu!

Akkor nem a lazycam program leszedésével van gond, hanem, hogy valamit átírt a registry-ben, amit a Mach nem szeret. Mi a hibajelenség az inportnál?? Mi van, ha a Mach-et rakod újra?

dg8n4i8x

Szóval pont a mach3 újrainstallálását akartam elkerülni! Most minden tutin működik az inporton kívül, mert csak a lazycam-el tudok inportálni. Ha mincs más akkor reinstall lesz :(

000000000

Szia Balu!

mi történik importáláskor?? Lefagy a Mach, vagy mi történik?

dg8n4i8x

A lazycam nem megy, nem akarja a hpgl-t feldolgozni rendesen. Ha le is írtom, nem jön vissza a mach-ban az eredeti import menüpont, továbbra is a lazycam marad a menüben.

000000000

Aha, szerintem akkor nem marad más hátra, mint az újratelepítés. Ha ugyanoda telepíted, ahol volt, akkor a port és motorbeállításaid megmaradnak :)

000000000

Egy olyan munkadarabot marok, ami picit hasonlít a batman jelre. A két szélén szimmetrikus körívek vannak. Palástmaráskor, az egyik körívnél a "csúcspont" után, mikor egy pillanatra megáll az egyik motor és kezdene forogni a másik irányba, az anyagon marad egy pici kiugrás. Szemre nem venni észre, de ha végighúzom a kezem, érezni a dudort.
Arra gondolok, hogy növelem a gyorsítás értékét a mach3-ban. Gyorsabban történjen a megállás és az irányváltás. Az anyag másik oldalán ez a jelenség nincs, mert azon a ponton történik a köríves leállás, ráállás az anyagra és a fogásvétel.

Mit gondoltok erről?