Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

j3rx6bsjd

Sziasztok!
4. forgató tengely beüzemelésénél miket kell beállítani,hogy működjön is?
Jelenleg próba szintjén az X motor helyére kötöttem,de ez ugye így nem az igazi.

000000000

Próbáltad a leírásából kihámozni?

j3rx6bsjd

Az nem tiszta például,hogy az egy egységre beírandó lépésszám az mennyi legyen 1 egész kör vagy 1 fok? És ezen kívül van-e valami extra amit be kell állítani?

000000000

Értem a problémád és sajnos nem tudom! Teszteléssel esetleg nem lehet kideríteni (próba G-kódra gondolok)?

Rinaldo

Sziasztok,
Én a következők szerint jártam el:
Engedélyeztem a 4. tengelyt ,definiáltam az LPT1 7-es,8-as bit-jére. Ez ugye a 8-as 9-es pin.Engedélyeztem a Config-State Rot 360 rollover-t.Definiáltam a 4. tengelyhez billetyü kódot.(Nálam ez a A++ B 66 balra,A-- J 74 jobbra lett)A rollover miatt az egység a fok.Az elmondottak D1.90.020-ra érvényes!!
Sok sikert!!
Az én címem nyitott,ha kérdés merülne fel ird meg és ha tudok segítek.:-)

j3rx6bsjd

Köszönöm a segítséget.

Rinaldo

Ok, i.n.m.
A step per units-nál a tizedes jagyeket is írd be ameddig csak lehet csak úgy lessz pontos. 400-nál ugye 1.11111111111111

000000000

Láttátok az új képernyő set gyűjteményt?
http://www.machsupport.com/screens.htm" TARGET=_fnew>Screen set-ek

http://www.machsupport.com/THUMB%20SAMPLE.jpg" border=0>

000000000

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Az István féle MACH screen-ben nagyon tetszik az a folyamatosan állítható(húzható) JOG dolog, az összes többi képernyőn csak gombok vannak, ami nem annyira tetszik.
A kérdés, hogy az István féle képernyőn hogyan lehet a Z tengelyt joggolni?! Ahhoz nem láttam ilyen joggolási lehetőséget?!

000000000

Tölsd be a screen editorba és próbáld szerkeszteni!

000000000

Sziasztok!

Kössz a tippet, betöltöttem és leraktam a Form-ra mégegy panelt a Z mozgatására :))
Így már OK.

5bzs27u7

Nekem nem igazán műkszik, valami mindíg hibázott.Majd mindet kipróbáltam de egy sem tökéletes, amúgy dizájnos lenne. DE csak ennyi.

000000000

Nem taszteltem, csak találtam!

5bzs27u7

CSak a tapasztalatom írtam le, de lehet ,hogy én baltáztam el valamit...... :(

5bzs27u7

Üdv.
Nézte már valaki, hogy mennyi erőforrást emészt fel a set- képernyő.
Nézzétek meg full képernyőn és utánna rakjátok le tálcára, megfogtok lepődni. Természetesen menet közben. Igaz kissebb  ("CPU") pc-vel rendelkezőknek jelenthet gondot.[#wow1]