Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.

Help! Tudja valaki hol lehet beállítani,
a mozgások sorrendjét? Arra gondolok amikor, valami végett a futó progit leállítom és nyomok egy hom pozícióra való mozgást és ugye a z-nek kelene elősször mozdulnia, de nekem az x teszi.
Szerszámtörés, figyelek erre de azért beugrik néha krakk.

5bzs27u7

Amindenit megvan, a general logicbann.Use safe Z-kipipálni.

mfrfj8vv3

Sziasztok !  

Csináltam egy plt fájlt, egy egyszerű próba szöveg van benne. A tervezéskor megadtam az anyag méreteit, képernyőn jó is.  A Mach-ba is sikerül importálni, képernyőn jónak is tűnik, de ha elindítom , csak valami picike mozgásokat végeznek a tengelyek . A Mach-ban a  Scale nincs elállítva. Nem találom a megoldást, van ötletetek, mit szúrhatok el ?  
Köszi.

000000000

Ellenőrizd a két szoftver (közötti) mértékegység kompadtibilitást! Az egyik szerintem inc a másik meg cm v. mm!

mfrfj8vv3

Hello ,

Ez megvolt, sőt megcsináltam ugyanazt a plt fájlt egy másik programban is. Az eredmény ugyanaz :-( . Valami törtrésze csak az elmozdulás mértéke a tervezettnek... Pár napja már csináltam egy próba szöveget és az jó volt, tehát azt hiszem a Mach-ban állítottam el valamit véletlenül. HPGL importnál a Scale Factor mit jelent  ? Nekem 1016 van benne, nem emlékszem hogy átírtam volna. Jó úgy?    

000000000

Nálam is 1016 (normali)!
Nézted, hogy mind az importnál, mind a rendszernél mm-van beállítva (és persze ahonnét hozod az is mm)?
Esetleg állísd át inc-re mindent 8lehet, hogy bug van az importban)!

fs9s63xkf

Hi

A HPGL mértékegysége a plu (plotter unit) és 40 plu = 1 mm és 1016 plu = 1 inch, tehát a scale factor-hoz próbáldd beírni a 40-et. Nekem ez segített, ugyan ezen a problémán.

Üdv.:
    Psychobilly

mfrfj8vv3

Hello,

Ez a 40-es érték úgy tűnik bejött, most marja ,de úgy látom jó lesz... Köszi mindenkinek ! A múltkor valszeg azért volt jó, mert biztosan mindenütt inch-en hagytam mindent. Most meg következetesen mm -eztem ...

000000000

De akkor mért kell (lehet) külön megadni a mértékegységet (Inc/mm)?
Ez szerintem egy bug.

mfrfj8vv3

Hát igen, ha már az ember megadhatja, akkor ki kellene tudnia számolni a helyes méreteket...mindenesetre teljesen jó lett így marás mérete.  

000000000

Helló!
Az a problémám,hogy a Z tengelyem nem működik jól. Minden fel- le mozgatási ciklus után egy kicsivel többet megy lefelé. Ha megfordítom a műveleti irányt ( felfelé marás) akkor pedig fölfelé mozdul mindig többett. Az a vicces a dologban, hogy  KCAM4-el jól műkszik.
Árnyékolt kábeles a motorok hozzávezetése, ha a maró motort kikapcsolom ugyanaz a probléma.

000000000

Helló
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy hogyan lehetne kicsalogatni a marómotor számára step/dir jeleket.
 A rádiotechnika ujságban megjelent egy háromfázisú motorvezérlő áramkör rajza(95/8), amit kis átalakítással step/dir jelekkel lehetne vezérelni.
 Csak a mach3-ból nem tudtam eddig ilyen jeleket kivarázsolni. Volt már szó erről, volt akinek sikerült is, de részletesen még senki nem írta le mit is kell beállítani. Aki tudja kérem írja le!
Köszönöm!

3vv2btrhv

Szia rc
Nekem is hasonlo a problémám csak hol a xy on hol a z jelentkezik !!TEHÁT NEM NÁLLAM VAN A PROBLÉMA !!!!!
Tibor

000000000

Firmware és Prechange értékek? Ezek rendben vannak?

000000000

Senki nem segít???:(
Már szétállítottam mindent a mach3-ban, de semmi eredmény. Nem akarnak a step/dir jelek előkerülni. Ha tud valaki kérem segítsen.