Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

D.Laci

config/ports and pins/motor outputs/spindle
ugyan ugy beállitod mint egy léptető motort!!!

000000000

[#worship] D.Laci az tudja!! Nem soká átnézek mester!![#phone][#papakacsint] Kiváncsi vagyok hogy megy ott az élet!?

Rinaldo

Szia Palika,
Néhány napja küldtem neked mailt a fórumon keresztül ,de nem reagáltál.

000000000

Kedves Rinaldo  
E-miledet sajnos nem tudtam megnézni. Ha van rá mód ide küld légyszives rebelis2@freestart.hu .
Előre is köszi, bár már félig megoldottam.

Kedves D.Laci
köszi. Sikerült elérni, hogy az egyik irányba szépen megy, de ha m4-el visszafelé akarom forgatni a motort akkor csak ugrál össze-vissza

000000000

Hülye vagyok!!!
Már megy mind a két irányba.
Köszi a segítséget.

000000000

[#heureka]Hiába győzködöm az Arto-t, hogy egy kicsit jobban támogassa a habvágósok 4D-s igényeit, nem igazán hajlanak rá! Azt mondják, hogy most is meg lehet csinálni csak a G-kódot kell megirni hozzá. Ez igaz, mivel ha X-Y és A-B tengelyeket használjuk, akkor a megfelelő G-kóddal lehet simán 4D-s vágót készíteni!
Arra gondoltam, hogy lehetne írni egy kis segédprogramot, ami egy 2D-s (X-Y) alakzatból generált G-kódot kiegészítene (minden 2. sorba beszúrva) egy A-B koordinátás és S szorzatú másolattal. Ez az A-B koordinátás másolat lenne a gép másik oldali hajtása és így 4D-s habvágókat lehetne múködtetni! Az S szorzó pedik a kúposságért felelne (1-től kisebb szorzó csökkenő kúpot, 1-től nagyobb szorzó, növekvő kúpot eredményezne! Persze ez csak egy sima kúpos 2+2D-s rendszer lenne, de teljesen egyszerű módon (szoftverből) működne. Egy komolyabb progival aminél két alakzatot (2D) egymásközt pontról-pontra meg lehetne adni, azzal teljesen 4D-s G-kódot lehetne generálni!
Nincs már ilyen program (G-kód szerkeztő) véletlenül?!

000000000

Valószínüleg nem külön sorba kellene az A-B koordináta (mert akkor nem egszerre hajtódna végra az X-Y-al), hanem egysorba velük.
Ilyet akár wizárdba is lehetne írni talán!

Robika37

Üdv az Uraknak!
Az Artsoft/dowload oldalon vannak új kezelői felületek, de m3s kiterjesztéssel. Hogyan kell az ilyeneket feltelepíteni. Bocs ha nagyon primitiv a kérdés.
Előre is köszi
Robika

000000000

Hát erre én is kíváncsi lennék (talán a legújabb verzióju mach3 be tudja tölteni mint screen layaut)!

Rinaldo

Click kétszer az m3s fájlra és lessz meglepetés a többi már megy magától.

Rinaldo

Bocs én Total Commandert 6,03-at használok ,az azonnal kicsomagolja az m3s fájlt is intézővel nem tudom hogyan oldható meg a dolog.

000000000

Hoppá, ez egy tömöritett file formátum?

Rinaldo

Szerintem csak trükköznek a fiúk odaát. Ha megnézzük a forrás fájl méretét meg a "kibontás" utáni méretet szinte megegyezik.Az m3s a Mach3 set-et jelentheti?? talán. De ez még a jobbik eset  létezik már olyan dokumentum is aminek nincs kiterjesztése és a dupla kattintásra az is használható állapotba kerül!!

000000000

Az viszont fúrcsa, hogy a Total Commander ki tudja csomagolni (az nem Arto termék)![#conf]

000000000

Szia István!

Én a ONECNC-vel próbálkoztam és sikerült.Kicsi kell kínlódni a beállításokkal, de utána szuperül megy. Bár igaz hogy a második tengelypár nem A-B Hanem U-V, de ezekkel a koordinátákkal is tökéletesen működik. Valószínű, hogy nem csak az XYZ, ABC, hanem az UVW koordinátarendszer is működőképes a Mach3-ban.