Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

Megtaláltam a hibát (amiért nem ment előre az X tengelyem)!
Egy újabb tapasztalat[#heureka]:
Szórakozásból elpiszáltam a System Hotkeys menüben az X tengely X++ (gondolom gyorsjáratot jelent) gombját. Ami a lényeg, nem tudtam sehogysem visszaállítani!
Eredetileg itt 999 áll. Bármivel is próbálkoztam nem tudtam oda 999-et varácsolni. Nem maradt más mint a Mach3Mill.xml file-t kézzel piszkálni. Megkeresve az ide vonatkozó bejegyzést és kézzel átírva 999-re, minden megjavult!

000000000

Még egy észrevétel:
Az eredeti (Mach3 RC2g) képernyőjével nem tudom a gépet lassú (Shift nélküli) és gyors (Shiftel) való mozgások között váltani (mindig csutka sebességel megy)! Csak az általam készített (Profi2.1) képernyővel megy ez a funkció! Nem találom, hogy az eredetin mivel lehetne ezeket aktivizálni...[#confused]

Rinaldo

A slow jog rate valószinüleg 100 %-on áll...

000000000

Nem találok ilyet sehol!

Rinaldo

Már a D sorozat alap set fájljaiban sem volt meg ez a funkció sajnos.Kreálni kell a settings oldalra egy ilyen funkciót, vagy azok közül a képernyő fájlok közül kell választanod felületet amelyikben ez megvan, esteleg azokból emeld át a neked tetsző felületre.

000000000

Ok. Ezek szerint jól látom, hogy nem látom!

ifarkas

Sziasztok!

Mach3 Turn(eszterga) kezelői leírás fordításához kérek segítséget, ill. ajánlatot.
Kb. 25 oldalt kellene magyarra fordítani.

4mjnxdwuu

Sziasztok.
Az érdekelne, mérte-e valaki a mach3 step és dir jeleit szkóppal? Olyan-e mint a k-cam-é, mert én csak azt tudtam megmérni. Ez alatt azt értem, hogy a k-cam-nál a step jel kb 50% kitöltési tényezőjű./csak a freki változik/ A dir jel pedig valamennyivel előfut és utána irányváltásig azon a szinten marad.
Mert ha a mach3 is ilyen akkor a step jel szélesség beállítás csak korlátozás, nehogy szűkebb legyen.
Vagy pl.: az alap L szint csak ennyi időre változik H-ra??? És a dir jel is folyamatosan minden lépés előtt előfut???

000000000

A multipass résznél nem értem teljesen, hogy a harmadik felugró ablak mit kérdez!

Az első, hogy hány lépésből álljon a marás. A második, hogy mekkora legyen az első fogásmélység. Az utolsó valami olyasmi értelmezésem szerint, hogy mekkora értékeket dobhat minden fogásnál?

5bzs27u7

Így van, megattad hány sorból legyen kimarva és ezeknek a soroknak a fogás mélysége.

000000000

Az utolsó dolog mire vonatkozik? Azt még mindig nem világos.

000000000

Erre gondolok:
"Amount to drop on each pass?"

Ide milyen értéket írjak be?

000000000

Keresek olyan PC-s progit ami CNC marógép G-kódjának alprogramját is lejátsza.
Kössssszi???

5bzs27u7

fogás mélység, a következő sor ennyit fog "Z" minuszba sűjjedni