Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Valaki segítsen a multipass-szal kapcsolatosan legyen szíves! Képtelen vagyok kibogyózni...

Beírtam neki, hogy 5 lépésben szeretném, 2mm-es fogásvétel (-2), az amount-hoz pedig egyet. Az amountot variáltam, de nem reagált rá semmit.

A végeredmény végül is: a 10mm magas téglatestből elkészült egy 2mm mély rész. Nem hajlandó ismételni.

000000000

Nem működik valamiért. Megcsinálja a "max. depht in forst pass"-hoz beírt értéknek megfelelő mélyen és kész. Nem ismétel, nem vesz új fogást z-ben.

5bzs27u7

Valami más is van ott, próbáld már ki István set képernyőjét, hátha segít valmit a gondon.Az is meg lehet, hogy nem úgy műkszik az angol.

000000000

Szia aszbolit!

Bár nem ismerem a progit, amit használsz, csak egy ötlet: nem lehet, hogy az egész dolog lesz 2mm öt ismétlésből?! Próbáld meg a 10mm-t 5 lépésben, lehet, hogy úgy jó lesz.
Kérdés, hogy a progi hogyan működik?

000000000

Kipróbálom, de nincs sok bizodalmam benne. A magyar is az angol-t használja, csak más elredezésben és más feliratokkal.  
Annyit had kérjek még, hogy írd le a magyaron milyen lépésekből áll a paraméterezés!  
(Meg vagyok lőve, mert az internetes gépemen összeakad a mach3 a tűzfallal, így nem tudom próbálgatni. Kirohangálni meg a műhelybe...)

5bzs27u7

Több menetes végrehajtás. funkció billentyű lenyom. 1  Hánymunkamenet legyen pl 4  
        2  első marás mélysége   pl -2
        3   menetenkénti mélyítés  pl 2
 A sárga lednek villognia kell, ott közvetlen mellette, ha nem, kapcsold be  "érvényesítés".

000000000

Ugyan ezt csináltam, csak angol felületen. Már értem, hogy mi micsoda. Az on/off kapcsoló be volt kapcsolva, mert villogott a sárga led.  
Az M30 előtti négyzet milyen színre vált nálad?

Nem kell regenerálni a g-code-ot, hogy érvényesítse ezt az egészet?

000000000

Ugyan ezt csináltam, csak angol felületenm, csak más paraméterekkel. Már értem, hogy mi micsoda. Az on/off kapcsoló be volt kapcsolva, mert villogott a sárga led.  
Az M30 előtti négyzet milyen színre vált nálad?

Újra kell generáltatni a g-code-ot?

000000000

Mit értesz konkrétan alprogram alatt? Nézd meg ezt, talán jó lesz:

http://www.cncsimulator.com/

000000000

Írtsd le a tűzfalat [#violent] és tegyél fel másikat, ami nem akad... [#smile]

000000000

Ajánlom a Sygate Personal Firewall -t, nekem az van és nam akad a Mach-el

5bzs27u7

Zöldre, más dolgod nincs.Én csak ennyit szoktam.
De bállítás után ne piszkálj semmit, mert vissza áll alaphelyzetbe.Természetesen a g-kód alaphejzetben legyen, a sor elejéről futtasd.

5bzs27u7

Mármint a Multi Pass nullázódik.

000000000

Regisztráltattad a Mach3-at? Demó módban nem fog működni!

000000000

Regisztrálva van, igen.

Most a legújabb verzió az R2? A tabil viszont a 1.84.002?