Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia István!

Én a ONECNC-vel próbálkoztam és sikerült.Kicsi kell kínlódni a beállításokkal, de utána szuperül megy. Bár igaz hogy a második tengelypár nem A-B Hanem U-V, de ezekkel a koordinátákkal is tökéletesen működik. Valószínű, hogy nem csak az XYZ, ABC, hanem az UVW koordinátarendszer is működőképes a Mach3-ban.

D.Laci

Igaz régen használtam az onecnc-t de ha jolemlékszem a pestprocessort lehet definiálni, igy átt lehet irni a tengelyeket...

000000000

Valódi 4D habvágásra használod, vagy a 3D marót bővited vele?
Ha habvágásra, akkor a testet mivel szerkeszted meg és hogyan konvertálod az U V W tengelyekre?

000000000

Valódi 4D habvágásra. Az ONECNC Wire-EDM moduljával lehet generálni az egészet. El kell készíteni benne az egyik és másik görbét amiken végig vezetem a vágószálat, majd a szoftver generálja a G-kódot X-Y és UV koordinátákkal.
Eredetileg huzalszikrára készült de kiváló 4D habvágásra is.

000000000

Köszi az infót! Magát a habvágást melyik progival végzed (Mach vagy OneCNC)?

dg8n4i8x

A bobcad-cam-nak van egy wire része az erre szintén jó! Az ára viszont elég húzós de van free próbaverzió! http://www.bobcadcam.com/bobwire_info.php?click_source=na&campaign=na&content=na&visitor_tag=5924" TARGET=_fnew>ITT

Üdv!
Balu

000000000

Köszi! Meg fogom tanulmányozni!

000000000

A G-kód generálás az ONECNC-vel, a habvágás vezérlése a Mach3-al megy.

3vv2btrhv

Szia Kalmus.
A OneCNC mejik verzioját használtad ?
Nekem nagyon bevált .
Tibor

000000000

A 4.22-est. Nekem is nagyon bevált.

000000000

Köszi! Felkeltetted az érdeklődésem ez iránt, köszi!!!

Robika37

Üdv az Uraknak !
Aziránt érdeklődnék, hogy a Mach programban hol ill. hogyan lehet definiállni azt hogy a Home kapcsolót melyik irányból közelítse meg a gép.
Tehát ha kiadom a "mozgás referenciára" parancsot akkor melyik irányba indul ? A kérdés oka: ha leáll vagy leállítom a CNC-t/számítógépet, de tudom hol tartottam a munkában, akkor hitelesített mérőrendszerrel( ez esetben a Home kapcsolónál) tudom folytatni a munkát. Ugy gondolom.....
Előre is köszi.
Robika

000000000

Van ezekre egy külön menü:
Config/Homing/Limits

Robika37

Köszönöm, majd kibökte a szemem !
Ohh lámaláma :DD
További szép estét!
Robika

000000000

Igazán nincs mit![#vigyor4]