Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2nbj3n5m

Kedves István
Szombat.Vasárnap és Hétfön a széna téren a MAMUT
mögött lesz egy borfesztinál,kapcsold ki a Pc-ét
és Kedden pihenten kezd ujra. Sikerülni fog.
Janko

D.Laci

"(jelenleg közép teljesítményre állítva)."  ezalat mit kel érteni?
kedden vettem egy 7.6Nm hibrid motort (tartó nyomaték) a jelleggörbe szerint (full step, 70V DC, 9A)1000 ~ (késöbbiekben a freki: ~) 5.2Nm 2700~ 4Nm, 3400~ 3Nm, 5200~ 2Nm, 10000~ 1Nm, szerintem szerezd be a motornak a nyomaték görbéjét és a sebeséget a legnagyobb nyomatékhoz álisd be igy elkerülhetö a lépés vesztés. a sebeséget nagy mértékben nem érdemes csökenteni és növelni!

000000000

Üdv Laci! Azt értem közép teljesítmény alatt, hogy a maximum sebességtől lejjebb állítottam arra asebességre, ahol a motoroknak "szép" hangjuk van. De azt már próbáltam, hogy különböző sebességekre állítgattam.  
Viszont most arra jöttem rá, hogy a P!-el van valami. Azt tettem, hogy az eredeti meghajtó PC (P1)-ből kivettem a dos-os vinyót és betettem a P4-be. A prg felállt, müködik, de lépést veszt, vagy hozzáad. A lényeg, hogy ugynazt produkálja mint a MAC3-alól. Tehát arra jutottam, hogy a PC-VEL VAN BAJ. De mi?
Valószínű, hogy a jankónak lessz igaza, és be kell rúgni, mint az ÖKÖR[#circling]. Nagyapám is mondta volt: igyál fiam, az legalább látszik rajtad. Kellőképp italos állapotban ki törődik egy két mm-el.

000000000

A pulzus szélességet hol lehet beállítani?

3vv2btrhv

Szia Karsa.
Elöször bizonyosodj meg a mechanikárol !!
Nekem a müszer olaj csodát tett.
Tibor

000000000

Hello Tibor!
Köszönöm a tanácsot, de azzal kezdtem. És ha az eredeti PC-vel használom, DOS alól akkor, hibátlanul müködik. De én vagyok olyan makacs, hogy ha már megvettem a MAC3-t szeretném használni, és nem lemezekkel szaladgálni a két gép között.  
Legalábbis ezt szeretném.

000000000

Impulzus szélesség és Prechange a jelszó!!!

000000000

hol találom a prechange-t?

000000000

Halihó István a Magiéktól!
Igazán folytathatnád a mondatot, mert igy semmire nem megyek vele. Lehet, hogy van akinek egyszerű ez, de én segítségre szorulok. Szivesen megvettem volna a prof2 vezérlőt (Te is tudod, hogy már december óta ácsingózok rá) és akkor valószínűleg könnyebben boldogulnék, de addig is kénytelen lennék dolgozni a géppel. Ehelyett széttilinkóztam egy pár kosár .....!
Mindenesetre aki tud, nagyon kérem segítsen!!!!
Üdv rátok, kiket irigylek, mert müxik a gépetek.

000000000

Bocsi, azt hittem elolvastad a weblapomat (az össze Vezérlő leírásnál kiemelten említem az impulzus szélesség és a Dir előválasztás időzítésének fontosságát)!
http://www.hobbycnc.hu/CNC/Mach2/Pre.jpg" border=0>
Mach2 esetén.

http://www.hobbycnc.hu/CNC/Mach3/Motor.jpg" border=0>
Mach3 esetén (Step Pulse, és Dir Pulse lehet akár 5 is)!

000000000

Ja és még egy fontos dolog!
Mach 3 esetén ha a vezérlőd nem hardveres jeldetektálású (mint pl. a Profi1) akkor be kell kapcsolni a Sherline 1/2 Pulse mode-ot!!!
http://www.hobbycnc.hu/CNC/Mach3/PP1.jpg" border=0>
(Mach3)
[ezzel is a konkurenciának segítettem...[#kuss]]

000000000

Hello Pista!
Köszönöm a kimerítő választ! Ezeken rég tulvagyok, azt hittem van más állítási lehetőség is. Még azt is megpróbáltam, hogy az ***.xml file-ben manuálisan beirtam a 100-nak megfelelő értéket(300600).Egy db-ig meg is őrízte. De nem lett jobb. Azért próbáltam ragaszkodni a 100-as értékhez, mert a gép doksijában ez van. Elnézést, hogy eröltetem ezt a témát, de tényleg 3 hete reggeltől estig ezzel szo..k! ill kinlódok. Igaz, mit kapkodok, hol van még karácsony?!
Gondoltam, hogy aki már végigkínlódta ezt hátha tud észt adni. Általában a végén az derül ki, hogy valami pitlak dolgon mult az egész.
Mindenesetre, köszönöm a türelmeteket.
üdv: karsa a jövő század gravírozója

000000000

Próbáltad a Sherline 1/2 Pulse módot is? Az a 100-as érték (persze jó lenne tudni, hogy milyen mértékegységben értendő) borzasztó nagy érték! Biztonsági okok miatt a Mach bizonyos érték felett nem engedi, mert végtele ciklusba kerülhet az impulzus drivere.

000000000

És még valami!
Ha MACH3 leírása szerint kiszámolom az unitonkénti lépésszámot akkor siet kb 5 századot. Kisérletezéssel be lehet állítani a jó értéket, de ott meg tizből 3 szor téveszt.
A kiszámosás menete: 200(mot.lépszám)*2.778(áttét)=556.6 / 5 (orsó emelkedés)=111.12  
Vagy 222.24 (féllépésesben)
Egyik se jó.  
Hát ne vágjam földhöz a kalapom. István meg még mindig fényesíti a vezérlőjét, ami végűl olyan fényes lessz, hogy nem lehet kifizetni.
ÉS HANGSÚLYOZOM, NEM MECHANIKAI HIBA, MERT DOS ALÓL A SAJÁR PRG.VEL (DEXMA CNC) MÜKÖDIK.
Na megyek oszt belekötök a családba.
üdv rátok

000000000

Sajnos akkor a vezérlőd nem használható a Mach3-al (és feltételezem, hogy a Mach2-vel sem). Az a baja, hogy piszok lomhán kezeli az irányváltást (Dir jel) az impulzushoz képest (Prechange érték, vagy M3-ban Dir pulse). Ha a mach3-ban az összes (két) időzítést max-ra raktad és nem jó, akkor sosem lesz az, ne is kinlógy vele! Esetleg kipróbálhatod a KCam4-et és a TCNC-t is (bár tudom, hogy a Mach3 lenne a megfelelő Neked).
P2 ügyében meg türelmedet kérem, mert ha még nem tartom megfelelőnek, akkor hidd el, hogy nem is az (márpedig nem szeretnék vezérlőket visszahívni konstrukciós hiba miatt)!