Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Hogy lásd az összefüggést:
http://www.hobbycnc.hu/CNC/Mach3/PP4.jpg" border=0>
Az Output 1 van a 14-es lábhoz rendelve és lentebb az output 1 van a Relay Control-nál M3 és M4 kódokhoz rendelve. Méglentebb van az M7 és az M8 lehetősége (de ezek most itt nincsenek definiálva)!

j3rx6bsjd

Köszi.
Ez idáig tiszta.Ez 2 db külön kapcsolható szelepet ad,mert a főorsóhoz és a hűtővízhez egy-egy kikapcsoló kód tartozik.(M5ésM9)
Nekem kellene még 2db (pl.M11,M12)és külön
-külön egy kikapcsoló is.Ezeknek gondolom valamiféle makrót kéne létrehozni.Na itt vagyok nagyon elakadva.Mit kéne tartalmaznia a makrónak,mert a M3,M4,M5 makró csak egy sorból áll.

000000000

Na ezt már vagy a leírásban, vagy az Arto-tól tudod meg.

j3rx6bsjd

A leírásban találtam dolgokat,de sajnos nem mindenki rendelkezik programozói alapismeretekkel.Olyan valakinek a segítsége kellene,aki elolvassa azt a nyomorult leírást és érti is.

000000000

Érdeklődnék, hogy valakinek sikerült-e tökéletesre beállítania a Mach 3 (vagy Mach 2) programokat? Értem ezalatt, hogy ne lépjen fel semmiféle lépésvesztés... A HobbyCNC honlapon fellelhető tesztek nem hozzák ki a "kisebb" hibákat, de egy komolyabb felhasználásnál már fontos lenne a lépésvesztés mentes használat. Én a kuppung pozícióját szoktam megfigyelni, és sajnos akárhogy állítom a programot (Pulse, Dir, Sebesség, Gyorsulás, stb...) mindig van hiba (lehet, hogy csak pár lépésnyi, de akkor is!!!). Esetleg tudna valaki más programot ajánlani? Köszi! Üdv. Oli

yuagaci9g

Nem jo a kerdes!  
A program nem tud lepest vesziteni!
Ami utana van, az igen.

000000000

dg8n4i8x

Szia Oli2!

A PWM setupban kéne utánna járni a dolognak! Egy kis finomhangolással orvosolható szerintem a dolog. Én is voltam így, hogy a tesztek frankón mentek megmunkálás közben meg jöttek a gondok. Arra jutottam, hogy a legjobban egy cikcakkos vonallal tudod tesztelni. Én egy 2mm hosszú és 2mm csúcstávú cikcakkos vonalat rajzoltam aztán maxigázon neki eresztettem a gépet! 8-10 cikcakk után elmászott, aztán addig játszottam a pwm-el amíg nem bírta! Ja és a gyorsítást teljesen kikapcsoltam a teszt alatt!

Üdv!
Balu

5bzs27u7

Üdv Balu.

Én is kipróbálom eme módszert.
A gyorsítást hol kapcsolod ki? Tudom ezért a kérdésért képzeletbeli akasztás jár...[#falbav]

65hfjjmj

Tisztelt Kollegák!

A Bertalan család újrafordította a Mach3 3-as, és 5-ös fejezetét, melyet kicseréltem a pdf, és html változatban is, így már korrekt a szoftvermagyarítás, mely a korábban levélben közölt helyről tölthető le.
sasi

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.

Kipróbáltam az éktesztet, ez tényleg kihozza a hibákat. A gyorsítást kikapcsolva, megdöbbenve tapasztaltam hogy a beállításaim nem jók.
Sem a PWM-ben sem a Mach-ban.
De egy érdekes dolgot tapasztaltam, ha bevan kapcsolva a kottyanás kompenzáció, akkor hirtelen irányváltásokat nem bírja a motor.
DE ha kikapcsolom azt, akkor gyors cikk-cakkban nincs hiba.
Itt merül fel a kérdés, hogy ebben az esetben mi lehet a hiba. A kottyanás kompenzáció nem jól működik, vagy csak rossz beállításaim vannak.
Nyugtatásomra a cikk-cakk tesztet kipróbáltam  lassú menetben is, bekapcsolt kottyanás kompenzációval ugyan úgy megvan a hiba.
Valakinek lenne erre ötlete?

000000000

Üdv.
Valaki rájött már, hogy hova került a Joystick bekapcsoló gomb a Mach3-ban? (Mach2-nél megvan, de itt...) Köszi, Oli

000000000

A kottyanás kompenzáció mértékét és sebességét programozni lehet! Eztekkel nem játszottál?!

5bzs27u7

Ups, én eddig csak a százalékos aránnyal játszottam.Ami ezen a fülön található.
Van máshol is. beállítani való?

65hfjjmj

Most kaptam a hírt, hogy a Mach3  első verziós fordítás tölthető le a megadott linkről. Nem frissítettem a linket, ez okozta a hibát, elnézéseteket kérem érte. A javítás megtörtént, így az 1.1-es verzió érhető el. A html rendben volt.
sasi