Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

9m4pphea8

Szia Viktor,
Van egy régi Acorp Ali lapom, AMD K6II 500-al,
és azon működik a Mach igaz a special driverrel.
Az alap driver használva Mach indításakor az XP
újraindult.

3vv2btrhv

Sziasztok
A X és Z tengejt már Mach2 vel vezérlem !!
Most a Y vezetéket kell furni csak 8db pontos furat és kész less a gépem .
Tegnap voltam Nyilt napon és megmunkálták az általam gyártot anyagokat . Nagyon pozitivan minösitették . Servos géppel külték meg az anyagot maximális elötolással és birta !!
Ha lesznek fotok felrakom csak legyen hova ahol nem lopják el !
Tibor

5bzs27u7

Üdv.

Igen ezt tapasztaltam a kezdetekkor, az 500-assal.
Nem akarok értetlen lenni, de milyen special driverre gondolsz?

dg8n4i8x

Sziasztok!

Tibor! Már kiváncsian várjuk a gépedet! Az én második gépem is alakulgat már majd teszek el képet!

Viktor! A mach könyvtárában megtalálod a telepítőjét, most nem jut eszembe a neve de meg fogod látni! Nekem is AMD-m van és csak azzal megy!

Üdv!
Balu

000000000

A felrakott Mach könyvtárában van egy specialdrv.bat (vagy valami ilyesmi). Azt kell elindítani!
Nem processzor, hanem alaplap függő az, hogy melyik drivert kell használni.

5bzs27u7

3vv2btrhv

Szia balu
Ma ugy teszteltem , hogy azt néztem mijen a visszatérési pontossága.
Méröorát kaptam kölcsön de elég lazán müködik de alapmérések elvégzésére jó.Sajnos még mindig csak két tengejt.
Érdekes jelenséget tapasztaltam : a G_kod végénél a gép belehajtja az asztalba a szerszámot és sajnos a legjobb szerszámomat simán eltörte.
Csak ugy müködik biztonságosan ha az utolso három sort kitörülöm .
Én nem látok benne semmi ojant amitöl ezt kellene végrehajtania :
Tibor  

dg8n4i8x

Szia Tibor!

Szerintem valami nullpont beállítási probléma lehet! Milyen g-kód 2D vagy 3D, és milyen szoftver? Nézz utánna a vezérlő progiban nincs e a Z tengelyre beállítva valami Home érték! -lehet ez alacsonyabbna van mint az asztalod relatív magassága, vagy a cam programban van eltolva a 0 pont a Z tengelyen!

Üdv!
Balu

000000000

Halihó!
Végre volt időm picit foglalkozni a lépésvesztéssel, és arra jutottam, hogy nálam nem motor függő. A motor helyett a led-scope-ot kötöttem be, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a Mach 3-at alkalmazva, a visszaállás nem tökéletes. (tesztelésem: lenullázom a tengelyt, mozgatom +/- irányokba véletlenszerűen - párszor - majd visszaküldöm a gépet origóba - így ugyanannak a lednek kellene égnie, mint a kiinduláskor!)
Step 25 Dir 15 esetén a legjobb a helyzet, de még ott is hibázik... (Kisebb értékeknél a hibázás valószínűsége nagyobb)
Szerintetek hol történik a lépésvesztés?? A PC-n? a kábelen?? vagy a vezérlőben?
Köszi, Oli

f6kuxbs9f

Szia Oli!
Csak a Mach3-mal viselkedik így, vagy más programmal is?
Üdv

000000000

Mach2-t és Mach3-at próbáltam, azokkal igen...

000000000

Hali!
Egyedül nekem nincs szerencsém, vígy más is kinlódik. A mac3-at állitgatva most a következőt produkálja. Ha 800x600 felbontásban behívom, akkor nem látszanak az alsó gombok. Átméretezem 1024x768-ra akkor minden jó. DE ITT JÖN A TRÜKK!!! Meghagyom ezt a felbontást a gépen (bár igy mást látok szarul). Mikor ujra behívom a mac3-t megint kinövi a képernyőt, hiába van 1024x768-on.  
Én erre szétrugdostam a kalapom, de Ti nem tudtok valami hatásosabb módszert?
Üdv karsa

xe44memnh

A "screen designer"  megoldjaa problémádat. átszerkeszted benne a felületet bármilyen méretüre.

000000000

A MACH3-ban hol találom a motorok reverz állitását. Bocsánat de többször átlapoztam, de nincs meg. Biztos én vagyok a birka!

5bzs27u7

Ha a forgás irányra gondolsz, akkor HomingLimits fülön.