Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Nincs! Ott a sebességet és az elmozdulás mértékét lehet megadni! Lehet, hogy túl gyors a kompenzációd sebessége?

3vv2btrhv

Sziasztok  
két kérdésem lenne  
Van egy 16X4 MM es trapézmenetes orsom 1,8 lépésközü motorral a Mach2- be mijen értéket irjak be hogy pontosan azt a távolságot tegye meg amit a progiba berajzoltam .
Most 100 MM -teres vonalat rajzolva 165 MM tesz meg .
Köszi elöre is  
A másik téma cserélt már valaki léptetömotorban csapágyat ?
Tibor

yuagaci9g

Tibor, nagyon egyszeru, tobb helyen is le van irva  a szamitas menete, de hogy jol megertsd, most csak a te peldadra szoritkozva:
A motorod 200 lepeses fordulatonkent, azaz egy fordulathoz 200 egesz lepes kell, ami 4 mm elotolast eredmenyez.  Ebbol az egy mm-hez tartozo inpulzusszam 200/4=50.  Ha a Mach mertekegysegkent a mm van kivalasztva, akkor a step/unit=50. Mindez csak direkt hajtasnal ervenyes, attetel eseten ezt szoroznod kell az atteteli arannyal.
Leptetomotorban gyakran cserelunk csapagyat, (tudod, az inteligens fenyekben egy rakat apro lepteto motor van, es nem mindenki hasznalja belterben, neha beazik, beragad.) Problema csak regebbi tipusu motoroknal lehet, ahol a szetszedes gyengitheti a magneseket,(es ez nem csak mese, tapasztaltam), kulonben sima ugy.

3ztiz2p39

Úgy tudom a Tibornak profi1 vezérlője van, és mivel az féllépéses ezért a step/unit=100

3vv2btrhv

Sziasztok
Na ugy néz ki hogy hárman háromféleképen számoltuk ki , én 200 at számoltam : Kinek van igaza ??
Tibor
igen profi1

3ztiz2p39

És mi lenne ha kipróbálnád mind a három értéket
ha már ilyen hitetlen vagy?
Nem venne el több időt, mint hogy leírod ide a kérdésedet.
Üdv. Németh István

yuagaci9g

Igen Svejk, ez lemaradt; Ha a vezerlo osztja a lepeszsamot, fel vagy mikrolepesre, ezzel kell szorozni.
Tibor, akkor meg vegkepp nem ertem, ha te 400 at allitottal, hogy jott ki 165mm?
Biztos 1.8 fokos, azaz 200 lepeses a motor?
Biztos 4 mm az orso emelkedese? vagy mi?

3vv2btrhv

Sziasztok
István neked igazad van mert kiprobáltam magamtol mind a három beállitást és a 100 as érték a jo !! Most már a Y tengejt reszelgetem :
Nem hitetlen vagyok hanem tanulatlan és az nem ugyanaz .Bár kérdezni én nem szégyellek és birlak benneteket !!
Tibor

3ztiz2p39

Oké, az a lényeg hogy jó lett!

2nbj3n5m

Tibor,örrülök,hogy kezd összeállni a géped.
Jankó.

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.

Érdeklődöm, hogy milyen erős AMD-s platform kell
a Mach-nak?
Celeron 600Mhz-től már jó, ezt tapasztaltam.
De a kezdeti próbálkozások alkalmával volt egy 500Mhz-es AMDs-alaplapom, ezzel nem ment.
Sajna cserélnem kell a PC-t, van egy nagyobb AMD-s alaplapom. De nem tudom, hogy érdemes-e ebből összereknom?
Valakinek van tapasztalata ezen a téren?

000000000

1.4 GHz-essel jól használtam évekig.

5bzs27u7

A Athlon Ax 1600-as hány herces lehet?

000000000

Biztos, hogy jó! Nyugodtan használhatod!

5bzs27u7