Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Config menü->Ports&Pins-> Motors_Outputs-> Dir_low active -ot pipáld ki

000000000

Köszönöm! Pont 100-szor siklottam el felette a Homing limits-ben. Egyébként ugyanez a végeredmény lenne akkor is ha a "tyutyi" féle megoldást választom?

000000000

Próbáld ki [#wave]

3vv2btrhv

Szia Balu
A Gépem mechanikusan készen van , mert vasárnap egész nap teszteltem és sajnos az egyik motorom halott !! Két tengejt pármien variácioban tökéletesen mozgatom igy kizárásos alapon az egyik motor nem jo .
A CAM szoftverem ONECNC nek hivják .És ha lessz biztonsági mentésem akor a Deskprotot szeretném használni.
Tibor
Az asztal problémára még nem igazán jöttem rá de majd ha lessz uj motor akkor térek rá vissza , most a X éc Y nal már betüket tudok marni csak ugye benne van az átléptetés is .

000000000

Hali!
A SCREN4-l vajon mért nem boldogulok. Áthelyezni tudom az adott képernyőn lévő cucerájokat, a nevet, meg a paramétereket is tudom változtatni, de :
-nem tudom a fölső sorban lévő nyilakat stb. használni, ha nagyobb a képméret mint az álltalam használt felbontás akkor nem tudok görgetni vagy a kép nem látszó részét előhozni, stb. Én vagyok répa, vagy erre nem is enged lehetőséget a prg. Valamint betötikéztem egy aránylag használható scrent de azon meg késöbb nem tudok configot állitani, valamint a M.Pista álltal készített profi scren állandóan kinövi az ablakot stb.
Én valahogy ennél a orális történetnél eddig a másik oldalt jobban kedveltem.
Ha nem segítetek kiugrom az ablakon (földszint).
üdv : karsa aki mindig belenyul ezekbe a problémákba

000000000

Mivel elveszek a sok válaszban, belekezdtem egy új problémába. Gama-padot tettem a gépemre, gondolvan, hogy meglepem a családot, és mindenféle gombok nyomogatásával nagyképűen vezérlem a masinámat. Mondanom se kell, hogy megint röhögésbe fulladt a bemutató. A PC-re simán felült a game-pad. A teszt ablakban csodásan müxik minden gomb és billentyű (egyébként az USB-porton csimpaszkodik.  
S jö a megszokott furula óra, a MAC3-al nem tudom összebarátkoztatni.

3vv2btrhv

Szia Karsa  
Én már töbször irtam erröl de nekem sem válaszoltak !! nekem is van GAME PAD nálam sem müködik Mach 2 .
Tibor

5bzs27u7

Üdv.

Én is kipróbáltam már, nekem megy, de nem usb-s, hagyományos RS csatis.Én Mach3-al próbáltam.

000000000

Üdv  
Ez MAC3-ra menne. De nem mén(kanca)! Mind1 várok hetfőig, hátha csak az a baj, hogy a hozzáértők nem dolgoznak (még tanács szinten se) hétvégén.
Még üdvebb

Riboga

Sziasztok

A Keygrabber nevő progin keresztűl próbáltátok?
http://riboga.uw.hu/images/joy.jpg" border=0>http://riboga.uw.hu/images/button.jpg" border=0>
Minden gombot és tengelyt előtte be kell állítani.

000000000

Üdvözletem !
Igen próbáltam, de ezzel az üzenettel leállt "UNABLE TO OPEN FILE DEFAULT.GRAB".
Ezután a joystik fül eltünt.
Most mindenesetre sikerült megerőszakolnom, hogy hogy azt ne kérdezze senki, addig nyomogattam mindenfélét, hogy megunta és beindult, és müxik a game pad. Már csak egy bánatom van. Mivel kéttengelyes igy az X és az Y a két tengellyel megy. A Z-t kiosztottam két gombra, de mindkettővel csak egy irányba (azonos) megy. Én meg tönkre! Ha ebben is tudsz segíteni akkor hálám örökké kerget.
Megkülönböztetett üdvözlet mindenkinek.

3vv2btrhv

Szia Riboga
Ez a megoldás menne Mach2 vel ??
Tibor

Riboga

Sziasztok

Mach2-vel nem próbáltam, de mivel telepítés után ott is megtalálható a Keygrabber a Mach könyvtárba, szerintem igen.
Nem írtam, de csak akkór működik, ha a Mach-ot a keygrabber-ből indítod.
István, a képen látszik, hogy minden gombombhhoz a gamepadon párosíthatsz egy billentyű kombinációt. Szerintem ugyan azt tehetted mindkét irányra. Nekem az "Esc" fel és a " Page Down" le viszi a billentyűzetről, ez a "33 num 9" és a "34 num 3" kódok. A hibaüzenetre csinálni kell egy mentést a beállításokról mert nem tud mit betölteni az indulásnál.

000000000

köszönöm! Nekem is igy sikerült elindítanom egy üres mentéssel. A többivel majd éjjel próbálkozom. Mégegyszer köszönöm a segítséget.

000000000

Miért lenne az élet egyszerű?
Minden müxik.  
A konfiguráció : Dexma bipoláris vezérlő, Dexma 500 CNC maró, P4 3,2G PC, MAC3 vezérlő softver, 1.db. egzaltált, 0 sikerélménnyel rendelkező humán erőforrás legyengülve.  
Minden kapcsoló, game-pad installálva, működésre bírva. Motorok szépen járnak lassan is és gyorsan is (jelenleg közép teljesítményre állítva). G-kód lefuttat (levegőben) megteszi.  
És aztán, hogy ne legyen az öröm felhőtlen elővettem a mérőórát.
Minden tengely lépést veszt valahol. Nem nagy mértékben, de nem pontos. Próba marás beigazolja a mérőóra által mutatott értékeket.
Két napja kinlódok, de nem sikerül. Ülök, és nézek megam elé mint a birka.
MIT NEM TETTEM AMIT KELLETT VOLNA?