Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Már nagyon szeretnék menetet vágni, de nem tudom beállitani a főorsó visszacsatolást.4 résesre készitettem.Igazábol azt sem találom ,hogy hol kell.Megköszönöm ha tudnátok segiteni.

D.Laci

Ports and Pins configban az Index bemenetet kell engedélyezni.

ra8nsmk6w

Kösz Laci.Ha lesz menetem beszámolok

vthgizrff

Érdekes jelenségre lettem figyelmes a Mach3-nál. Ha átállítom 25000hz-ről 45000-re, és a beállítások a motor tuningnál maradnak ugyanúgy, az egész gép lelassúl. El is végeztem gyorsan egy mérést:

25000hz:
G1 X100 F100-> 59,6 másodperc (ez rendben is van)
35000hz:
G1 X100 F100-> 1perc 22másodperc
45000hz:
G1 X100 F100-> 1perc 44másodperc
Na ezt miért csinálja? Másnál is tapasztalható ez a jelenség, vagy csak nálam? Vagy valamit még át kellene állítanom?

000000000

A freki átállítása után a Mach-ot újra indítottad?

vthgizrff

Ja, nem. Erre nem is gomdoltam..[#worship]

000000000

Sziasztok
Sikerült bekonfigurálni mach3-at kipróbálásként (eddig turbocnc-t használtam)de néhány lépés után magától átirodik a portbeálitás az x-tengelynél egy másik lábra.(3-rol 4- re,vagy 12-re) Mi lehet a gond?  

000000000

Már mástól is hallottam ilyen gondot itt a Fórumon! Nem tudom mi volt a megoldás (vissza kéne olvasnod..)?!

D.Laci

Bocsi el írtam. Ha egy réses a tárcs: Ports and Pins configban az Index bemenetet kell engedélyezni.
Ha egy vagy több réses (4): Ports and Pins configban a Timing bemenetet kell engedélyezni.  

ra8nsmk6w

Már mindkét verziot kipróbáltam, de még nem jártam sikerrel.A  menetvágás még nem az igazi, a szinkronizáció nem jó.Nem engedi átirni a rések számát 4-re, viszont 1- 25 már minden számot láttam a helyén.A mach fordulatszám mérője 4x fordulatot mutat az index-nél a timingnél meg semmit.Talán majd holnap

e3h0cv4ph

Megkérdezném újra (már korábban feltettem ezt a kérdést), hogy egy vagy négy réses tárcsát érdemes felrakni (mert nekem mindkettő van)?

Melyik a jobb és miért?  
Én úgy gondolnám, hogy a 4-es mer pontosabban tudja a Mach a főorsó fordulatot.
Kössz: TT

000000000

meglett a hasonló gondokkal küzdő panasza a port átiródásról - doki1 május10 körül de nem találtam választ rá.

megpróbálom hardwaresen átkötni más pin-re

000000000

Esetleg kérdezd meg tőle levélben!

ra8nsmk6w

A mai nap sikerült egy normális menetet vágnom. Ami fontos! a 4 réses tárcsánál az egyik résnek 50% nagyobbnak kell lennie mint a többi 3- nak. Az lesz a fordulatonkénti "0"Kipipálni a timing bemenetet.Megmérni az adott fordulatszámot és az "S" mezöbe beirni.Megjegyzem, hogy a wizzardal én csak kupos menetet tudok vágni akaratom ellenére, de ez most már a kisebbik gond. Egyébként én nem réseket használtam hanem hall jeladót és neodium mágneseket a"0" kettöt egymás után.D lacinak köszönöm a segitségét

ra8nsmk6w

A motor tuningba még a "z" tengely sebességét meg kell növelni ha nem tudja a mach beállitani a megfelelő emelkedést.Ezt kihagytam