Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem találok ilyet, hogy Mach3Screen.exe -t a Mach3 konyvtárban. Lehet, hogy a 2.0.053-asban nem volna?!

Messer

000000000

000000000

Nekem ez nem vált be! Csak az eredeti Mach3Screen.exe! A 4-es elcseszi a set filet...
Ha nem találos a 3-as Screen-t, feltöltöm és letölthető lesz!

000000000

Remélem így működik (külön):
http://www.hobbycnc.hunbay.com/Mach3Screen.exe" TARGET=_fnew>Mach3Screen.exe (1.6MB)

svejk

Hmm..akkor tényleg nem megy a pwm.
De mire is jó ez a Sherline 1/2 Pulse mode ?

000000000

A Sherline mod használata H1 Vezérlők esetén feltétlenül szükséges. Ez egy nyújtott Step jelalak.

Arany János

Szia!
HMV-hely-BP=a világ túlsó fele! Vagyis nem mostanában járok arra. A gomb létrehozásával tisztában vagyok, a programozásuk okoz óriási problémát. Hogyan korlátoztad a mozgásokat?
Lehet mailben is!

gvox

Üdvözlet Mindenkinek!
Keresek SZIKRAFORGÁCSOLÓ vezérléshez kialakított MACH 2-3-at.Hátha valakinek támadt már ilyen ötlete....

Miki2

Üdv Mindenkinek!
Próbálgatom a Mach3-at. Mostmár az alapokkal kezdek tisztába lenn. Van azonban egy kicsi gondom, amit nég nem sikerült igazán megoldani. Ez a Többmenetes megmunkálás, vagy másként a lefejtő módú marás. Az István által készített PROFI21 képernyőn van ugyan ilyen funkció, de valamiért nem vezérli a "Z" tengelyt. Lehet, hogy ez csak regisztrált verzióval működik?  
Meg lehet-e úgy módosítani a bevitelt, hogy megadnánk a célmélységet, a fogásmélységet, a többit kiszámítaná a gép. Az utolsó fogásmélység a maradék lenne. Így nem kellene előzetesen számolgatni, kisebb lenne a tévesztés lehetősége. Ezt a funkciót fel lehetne-e tenni az új 4 tengelyes képernyőre is. Bár az tisztán látszik, hogy már így is túl nagy a zsúfoltság.

3vv2btrhv

szia Miki2
ismétlem önmagamat a mach3 nem erre lett kitalálva !! Amit akarsz azt CAM programok tudják korektül kiszámolni és legenerálni a g- kodot amit majd a mach3 végre fog hajtani hibátlanul. PL : ONECNC ARTCAM , STB  
tibor

e3h0cv4ph

Hát ez az. Ha kikapcsolom össze vissza mennek a motorok. Ha bekapcsolom akkon nincs PWM.
Akkor most mi tévő legyek??? (másoknak nem volt ilyen problémájuk?)

000000000

Nem tudom, az Artot kéne megkérdezni!

000000000

Sziasztok!  

Nem csak Mach3-ra vonatkozik a kérdés de jobb topicot hirtelen nem találtam. Szóval az érdekelne engem, hogy tudnak e olyat a mach vagy akármelyik másik cnc vezérlő, hogy bekalibrálható a gép tengelyinek derékszögtől való eltérése. Most rakjuk össze a gépet és még ugyan semmit nem mértünk, dehát a derékszüg az tutira nem lesz derékszög. Végállásokba vive viszont elég egyszerűen kimérhető (bizonyos pontossággal), és a korrekció is egy rohadt egyszerű matematikai művelet, viszont nem találtam eddig ilyet semilyen leírásban.

000000000

Ilyet a Mach biztos nem tud (de szerintem a legtöbb LPT porti vezérlő progi sem)! Ezért ez nem olyan egyszerű matematika, gondolj bele egy 3D mozgási kerrekcióba (de elég csak egy sima kör interpoláció modosítása a szorzások és lépésfelbontások figyelembevételéve)!