Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

3 különböző PC-re telepitettem 2 különböző verziót (1.84 és 2.00). Egyik sem volt jó. Átállítottam Step/Dir vezérlsre akkor jó volt (jöttek a Step jelek) visszaállítottam akkor semmi.

?????????????

D.Laci

Ilyen prblémával még nem találkoztam.

e3h0cv4ph

Szia Laci. Neked hányas Pin-en van ez a kimenet (PWM), mert nekem a 6-oson és arra gondoltam, hogy lehet az, hogy a 6-oson csak Step/Dir jelet tud kiadni és PWM -et pedig nem. (mert PIC -en van ilyen szituáció)

D.Laci

svejk

a mach2-nél a step-dir-nek is bepipálva kell lennie

000000000

Szia Tatai,

A nyomtató porton nincs ilyen :) De esetleg próbáld meg olyan PIN-re állítani a PWM-et, amin már sikerült kimérni kijövő jelet, mondjuk állítsd át valamelyik motor kimenetre, csak próbaképpen. De szerintem valami más gond lehet, sajnos nincs tippem se, hogy mi.

000000000

Szevasztok, nem tudom, hogy a LazyCam vagy a Mach3 csinálja, hogy a gépem minden vonalat 2x vagy 3x-r oda-vissza marja ki, így nagyon hosszú a marási idő. Hol lehet ezt kikapcsolni?

Üdv. Samo

000000000

Talán nézd meg a generált G-kódot...[#eplus2]

e3h0cv4ph

A mach3-nál egyszerre a kettőt nem lehet bepipálni. Azért kössz.

e3h0cv4ph

Köszi. Laci te a Mach3 Mill-t vagy a Turn-t használod az esztergádhoz?

svejk

a mach2-őt próbáld először ott minden egyszerűbb

svejk

Küldd el a config fájlt, beállítom és visszaküldöm

D.Laci

cv4yrkgc

Hello
Nem tudtok valami progit amivel dxf-ből gcode-ot tudok csinálni? A lazy cam nekem csak 2d rajzokat tud importálni 3d-t nem és különben sem vagyok kibékülve vele.

dg8n4i8x

Pl.:Deskproto, vagy valami Cam program, Visualmill, Edgecam, Powermill stb... Legeygszerűbb a Deskp. de megvannak a korlátai is... Egyik sem Lazycam kategória...