Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

cv4yrkgc

Deskproto tényleg jó de eddig csak saját könyvtárból tudtam dxf-et megnyitni... amit én mentettem el auticad-ben arra azt irja hogy empty file:S

dg8n4i8x

érdekes, hogy nekem sem mindíg eszi a dxf-et ha minden igaz R14-es dxf-et szereti, de amúgy én autocad-ból exportálom .STL-be és azt már csípi!

000000000

Tisztelt Urak!

A mach 3 nem tudja a G41-G42-es kontúrkövetést csak hibásan?
Ha tényleg nem megy rajta, akkor hogy lehet vele a pályát módosítani a kés rádiuszával?
Nem működik a szoftveres túlfutás! Pedig a maró proginál megy. Miért?
Beállítottam a foft limits értékeket, mit kell még bekapcs?
Előre is köszi!

000000000

Egy kis pontosítás: szóval a mach3Turn-el szenvedek (ez nem derült ki a szövegkörnyezetből). G41-nél érdekes hurkokat tesz a pályába. ??  
A másik probléma meg a Soft max ill. Soft min. értékeket nem veszi figyelembe a gép és a gépi refpontok felvétele után is túlfut a beállított végállás határokon. ??

svejk

Nekem is kezdetektől fogva ez a vesszőparipám...
Sajnos elég érdekesen kezeli a kontúrkövetést.
A legjobb tanács amit kaptam hogy már a CAD progiban meg kell csinálni a korrekciót.

e3h0cv4ph

Hi.
Ezt a Soft min, Soft max-ot én is beállítottam, bekapcsoltam, de sz*rik rá.  
Te mióta küzdessz a Mach-al? Én még csak 3-4 hete, de biztos van itt olyan aki évek óta (reméljük) majd talán ők megmondják.

000000000

A maróprogramnál kiküszöböltem a kontúrkövetést a CAM progikkal, de nem ártana az esztergálásnál, mert arra nincs progim. Az Artofcnc azt írta, tudnak a hibáról, szólnak ha ki lett javítva. Kössz! 30 ropiért?! Szerintem durva hogy szét lehet csicsázni a megjelenő felületét, de nem tudja a G41-42-t! Ez van. Majd a vevők reklamálnak…  
A Mach2 is rossz volt?
Erről a softlimits-ről nem szállok le. Nem igaz hogy nem megy!  

svejk

a 2-es még rosszabb volt :(, bár a rossznál nincs rosszabb :)

Messer

Szia Tatai!
Csak beállítottad az értékeket, vagy engedélyezted is?
A soft limit funkciót a  Config --- Homing/Limits menüpont alatti beállítás után,  
a  "Program Run Alt-1" képernyőn, a koordináta értékek alatti sávban lévő azonos nevű gombbal tudod engedélyezni, vagy tiltani. (Version R2.0.065)

000000000

Kedves Masser!
Nem találom ezt a bizonyos képernyőt.  
Nálam összesen 4 menü van:
manual, auto, tool table, diags.
Ha megvakulok se látom… Biztos ott van…
Help!!!

e3h0cv4ph

Kedves Messer!
Én sem találom ezt a bizonyos képernyőt!
Az én menüim: Végrehajtás, MDI, Kézi, Útvonal, Eltolás, Beállítás, Diag
A verzióm: 2.0.044 (furcsállanám ha emiatt nem lenne)

Messer

Messer

000000000

Egy pillanat! Ez a maró program, nekem az eszterga programban kellene a SoftLimits engedélyeztetés! Mach3Turn…
Ott kellene a segítség!
Köszi!

000000000

Profi2.1 képernyőnél Beállítás[F6] Software Limits (középtályt)!