Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

e3h0cv4ph

Egy kis segítségre lenne szükségem!

Nem sikerült elindítani a főorsót a gépemen PWM vezérlést szeretnék, de nem ad ki PWM jeleket (semmilyen jelet sem ad ki) a Mach.

A beállítások:  
Port&Pins - Motor Outputs - Spindle engedélyezve (step-pin, dir-pin beállítva)

Port&Pins - Spindle Setup Use Spindle Motor Output (bekapcsolva), PWM control (bekapcsolva)

S -értéket megadtam (több értékkel is kisérleteztem), M3-at kiadtam és semmi

Mit nem állítottam még be???????????

Kössz:TT

e3h0cv4ph

Mit kell még meállítani?
Mit kell még meállítani?
Mit kell még meállítani?
MIT KELL MÉG BEÁLLÍTANI?

e3h0cv4ph

Ha átállítom step/dir vezérlésre akkor szépen jönnek a step jelek (rajt lóg a szkóp).
Ha visszakapcsolom PWM vezérlésre akkor tök süket.

Nem értem mi a baj????

Rinaldo

A Pwm Base Freq. alapból 5 esetleg nálad nincs 0-ra állítva?

e3h0cv4ph

Nincs, alapból 5-ön van de már azt is állítgattam.

Köszi.

Rinaldo

Melyik Mach verziót használod?
Megnézem nálam mit mutat...

e3h0cv4ph

A 2.0044 -ás verziót, és több gépen is próbáltam (először azt hittem, az LPT port sz*r).
Aztán kipróbáltam az 1.84002 -es verziót is ott sem ment.

Most már teljesen kétségbe vagyok esve arra gondoltam kidobom az egészet a kukába és elkezdek ezoterikával foglalkozni, az sokkal kiszámíthatóbb dolog. :)

Már csak bennetek bízom!

000000000

Hali Tatai!
Én is sokat voltam a "hosszú cici" végén, mig aránylag sikerült beállítani. Van egy hasznos, nyúlfarknyi programocska, ami vizuálisan kijelzi az LPT port pillanatnyi állapotát. Sokszor a gépben kerestem a hibát, és mikor ezt fel tettem akkor ébredtem rá, hogy nem is megy ki a géphez az amit én akarok. Itt van az URL:
[http://www.geekhideout.com]http://www.geekhideout.com

e3h0cv4ph

Hát éppen ez az, hogy nem jut el a portig. A port állapotát szkóppal nézem és semmi.

Azért köszi a linket, meg fogom nézni.

dg8n4i8x

Szia tatai!

Brushless marómotor topic #88-89 ott van ahogy én beállítottam és működik! Annak nézz utánna, hogy nincs e valahol ugyanarra a pinre valami beállítva!  

Üdv!
Balu

e3h0cv4ph

Köszi az infót, de pont ugyanilyenek az én beállításaim.

Azért nem gondolom, hogy ugyanarra a Pin-re lenne valami más állítva, mert amikor átkapcsolom Step/Dir vezérlésre a főorsót akkor ezen a pin-en (6-os) rendre megjelennek a Step impulzusok, és szépen sűrűsödnek amikor növelem a sebességet. Visszakapcsolom PWM vezérlésre és onnantól semmi sincs a Pin-en.

Miki2

Szervusztok, üdvözlök Mindenkit!
Volna egy apró gondom, és remélem, hogy a gyakorlottabb hobbyzók tudnak segíteni.
felraktam a MACH3 legújabb verzióját. Ebben a G-kód fordítást a LazyCam nevű program végzi. Az a bajom, hogy a R12 DXF fájlok fordítását rendszeresen és szisztematikusan hátulról előre, tehát a rajzolás irányával ellentétesen végzi.
Szerintem nem vettem észre egy pipát, vagy gombot a beállítások között. Amit tudtam, és észre vettem azt kipróbáltam, nem ment.
Ez persze a még hiányosnak is csak nehezen nevezhető angol tudásomnak is köszönhető.
Kérlek benneteket, segítsetek megoldani ezt az általatok bizonyára nevetségesnek tartott problémát.
Köszönöm: Miklós

D.Laci

portand pins: spindlet engedályezni, a step pint, step portot beálitani.
spindle setup: use spindle motor output- pwm control kipipálva. pwmbase freq 20-30 (de lehet akár 100-200) ezel játszani kel...
spindle pulleys:  pullays number1- a max ford.számt megadod...
a spindle mezöknél az "S" mezöbe beirsz egy számot (probáld a max ford.számmal).
majd megnyomod a spindle gombot
"OV%" értékel tudod változtatni.
ha igy müködik müködni fog g-codbolis...

e3h0cv4ph

Köszi Laci, de pontossan ezeket állítottam be (sőt ezeknek minden kombinációját kipróbáltam) és nem megy.

Mit csináljak?

D.Laci

Telepitsd a mach2-3 régebbi verzióit és probáld ki azzal.
Probáld ki más PC-n.
Álisd be step-dir nek a mach-ot. a step jelekkel ugyis kel müködnie...