Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Matemeatikailag 1 bázistranszformációval megoldható "lenne"?!

D.Laci

Már hogyne tudná a Mach!!!
Tudja tükrözni, elforgatni, kicsinyiteni nagyitani, sikokat felcserélni stb....
Akár a sikokat egy körivre is tudja definiálni...
Nem hiába 6 tengelyes vezérlő progi.
Igaz még nem alkalmaztam, mert nem volt szükség rá.
De bármilyen scriptet is lehet irni, akor akár görbe felületet csinál az adot sikbol.

000000000

Matematikailag egy darab bázistranszformáció, 3x3-as mátrix szorzása vektorral, vagyis 9db szorzás és 6db összeadás ha jól számolom. Majd a scriptelésének utána kell nézni. Igazából nem értem, hogy ez miért nem merül fel igényként, mert ez szoftweresen lényegesen egyszerűbb szvsz mint tényleg merőleges gépet építeni.

000000000

Matematikailag egy darab bázistranszformáció, 3x3-as mátrix szorzása vektorral, vagyis 9db szorzás és 6db összeadás ha jól számolom. Majd a scriptelésének utána kell nézni. Igazából nem értem, hogy ez miért nem merül fel igényként, mert ez szoftweresen lényegesen egyszerűbb szvsz mint tényleg merőleges gépet építeni.

000000000

Nem tudom ki mennyire emlekszik ra, de regebben en is kerdeztem ezt - igaz nem ilyen formaban. Nekem az volt a nyugom, hogy a satu kiorazast akartam elkerulni! Akkor mindenki azt mondta, hogy nem lehet egy vezerlo programmal sem. Hiaba egyszeru elvileg.  

Most akkor hogy van ez?
Ket ponton erintem a satupofat es hozza igazitja a koordinata rendszert ha akarom???

000000000

Ott kéne a mach-ot megfogni ahol a saját "belső" koordinátarendszerét lépésekké transzformálja. Persze tény, hogy a motorsebesség beállításokkal para lehet, de itt ugyis elég kis eltérésekről beszélünk, ezért nem hiszem, hogy ezt bele kéne kalkulálni. (pl minden 200 x lépés után kéne egyet lépnie y irányban is)

000000000

Engem maga az elv foglalkoztat, hogy meg lehet-e valoban csinalni vele. De tolem lehet tcnc is. Csak csinalja meg valamelyik a szemem lattara! (:

000000000

Ahogy mondod :) Talán akkor lehet probléma, ha rövid szakaszokból áll a kód, akkor azért leterhelheti a gépet a számítás....

000000000

Erre fekudjunk ra, mert erdemes.

000000000

Bocs, hogy bezavarok a beszélgetésbe:)
Van tapasztalata valakinek Solid Edge->GCode -al? Hogyan, mivel, vagy érdemes e egyáltalán Solidozni? Olyat találtam, hogy "EasyCAM for Solid Edge"-elvileg generálja a gkódot-.
 Mielőtt nekilátok a rajzolásnak, örülnék ha megerősítenétek. Köszi

D.Laci

Momentán nincs időm vele foglalkozni, mert golyós anyát akarok csinálni de nem tudom hogy kezdjemel.

000000000

000000000

000000000

Szóval ez valami ilyesmire van?
http://www.hobbycnc.hunbay.com/Formula.jpg" border=0>

Most már sejtem....

Ez tényleg érdekes lehet!!!

000000000

Jujj, ez nagyon ígéretesnek néz ki :)