Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

hát látom senki nem veszi észre a rajzomat .          

3vv2btrhv

Konkrét ötleteket várnak azok a Felhasználók, akinek  
ilyen gondjuk van, és bocsánat de ne azon  
vitázzunk, hogy amit mérek, és az megegyezik  
már alapjel szinten is a tényleges hibával, az  
helyes vagy nem helyes. De tegyük fel,  
elhanyagoljuk azt a néhány tizedet, mert azért  
arra mindig vigyáz a Mach, hogy 1 mm-nél többet  
ne hibázzon. De mi van az átlós problémával,  
vagy az önkényes sarok lekerekítésekkel?  
Ezért is optóm a hibás?:)  
ÖTLET !!!

000000000

De, csak most kinek van kedve ezt megépíteni, amikor digitálisan is lehet mindent bizonyítani![#vigyor1]

000000000

Ja, ha Neked van, akkor halgatunk![#wave]
Van support is a világon (hisz azért fizettek sokan...)!

000000000

Aki meg lopja, kínlódjon...

svejk

Sziasztok!
A sarok lekerekítése egyértelmű, a Motion Mode-nál az Exsact Stop-ot kell bepipálni. (ez már egyszer ki lett tárgyalva, nálam is jelentkezett, de csak nagy sebességnél amikor servora áttértem)
Lépésvesztést én sem tapasztaltam még eddig, igaz csak Mach2-őt használok. A pulse width és a pre change 1 us-ra állítva (a valóságban egyébként kb.3-4 us), 6N137-es optobemenettel.

000000000

Köszönöm!
Azt is meg kell próbálni (mármint az újra telepítést)! Hátha...

000000000

Kavar: Tibor45-re válaszoltam![#circling]

000000000

Valóban, ki lett ez is tárgyalva...

000000000

Egyébként azok a beállítások nem csak "előjelek"! Igen nagy kavart tudnak csinálni (lásd SherLine pipa, stb.)!

000000000

Én nem tudom mi van ezzel a s..ar, Tibor45-re válaszolok és Svejket rakja be...![#boxer]

000000000

Meg van! #967-el két válasz is van![#confused]

000000000

De az van ... Le lehet kérdezni a poziciót encoder osztásban (lépésben). Szóval ha kiadok mondjuk a MACH-el 100 impulzust, akkor a visszaadott pozíció érték a szervó vezérlőből ténylegesen 100 (mindig!!!). Ha végrehajtok egy hosszabb programot, ami a végén nullára áll, akkor a lekérdezett pozició mindig nulla, szóval nálam a MACH frankón működik. Ez a mérési módszer egyértelmű és ver minden számlálót, stb.-t ... (és nem a hibajelet kérdezem le!!!, hanem a tényleges pozicíót lépésekben!!!)

000000000

Csak nem a szervóban is ugyanaz az optó van, mint a szervódban?! :)))

3vv2btrhv

hát én a magam megnyugtatása érdekében egy db orával azért megcsináltam .

De, csak most kinek van kedve ezt megépíteni, amikor digitálisan is lehet mindent bizonyítani!  
azt csinálom hogy mm -es lépésekben növelem a négyzet nagyságát és mérem van e külömbség .