Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

88nwcf22d

Milyen durva be sincs dugva az usb-be a vevöcucc s igy is müködik :D http://www.youtube.com/watch?v=XdDOKsQK9uo&feature=player_embedded" TARGET=_fnew>Videó

kr97pwss2

Egy másik be van dugva, azt csak a szemléltetés miatt raktam oda :)

svejk

Há' nem érted hogy rádiós a kapcsolat!?[#circling]

000000000

Egy sima, mutimédiás marhaságok nélküli billentyűzet nem sokkal nagyobb, mint a két tenyerem.
Minden pozíciót kényelmesen be tudok állítani a nyilakkal.
Ha kell, használom az USB hosszabítót.
Kisebb marásokat is csinálok billentyűzetről, a nyilakkal.
Nekem nagyon jól kézre áll, megszoktam.
A barátom a nagy gépén vezeték nélküli bilentyűzetet használés minden OK.

svejk

Eddig billentyűt használtam...bánta is pár maróm.
A nagy gép már nem játék, ott egy karambol súlyosabb következményekkel járhat.

000000000

Mi volt vele a gondod?
Fogásvételnél törted?

t334wehtf

Nem hiszem, hogy nagy lenne a késleltetése a Smoothstepper-nek, különben a rajta keresztül működtetett origo szenzorral nem tudnánk 0,6 mikronos szórással origózni (a Mach3 origo ciklusa időkritikus!). Mondjuk a kézikerék tényleg nem annyira közvetlen, mint várná az ember, de szerintem az a Mach3 gyengéje... Nem rossz program ez, de nagyon hamar el lehet érni a határait.

KoLa

A Mach3Turn(2.63) szerszámkopás beállítása, egyszeri korrekció!
Amit beírunk azt végrehajtja az első használatkor, és utána nincs változás!!
Lapkás szerszámoknál lehet hasznos, szerintem, mert kitapasztalhatjuk a lapkakopást és időben korrigálhatjuk!? ha fordítjuk a lapkát akkor töröljük a kopás értéket amit előzőleg beírtunk!
Ez nem valami szuper megoldás[#ejnye1]mert utána úgyis be kell mérni pontosan a kést! Hogyan oldják ezt meg a gyári gépeken?  
Eddig a szerszám beállításait korrigáltam mérethiba esetén! ez lesz továbbra is a jó megoldás.

5z7aew5x

Ez a szerszámkopást valóban így tanítják ipari esetben, váltólapkás szerszámoknál. A sorozat gyártása közben minden darabot megmérsz és "látod" a méretváltozás tendenciáját. Ezt tudod korrigálni kis mértékben a szerszámkopás változtatásával. Lapkacsere vagy forgatás esetén mindig nullázod a korrekciót és újra beméred a szerszámot, ami lehet külső vagy belső bemérés. [#szomoru1]

svejk

No f@sza... a végén kiderül hogy amit Fehérváron próbáltam modbusos MPG-t, ott sem a modbus késleltetett, hanem eleve a Mach kezeli lassan az MPG-t???

Nyilván ezt mihamarabb ki kell próbálnom élesben...

svejk

Nézd, én már eleve mozgáskoordinációs problémákkal küszködök, nemhogy a billentyűn ne nyomjak mellé egy gombnak.
Egy normálisan kialakított, átgondolt kezelőfelületnél sokkal kisebb a félrenyomás esélye.
Egy húsvágódeszkába ha elront az ember egy reliefet üsse kő, de ha egy komoly munkadarabot szúr el az ember annak súlyos anyagi vonzata lehet.
Persze a hülyeség és figyelmetlenség ellen nincs orvosság de azért ha lehet csökkentsük az esélyét a tévesztésnek.

Miki2

Szerintem a szerszámtábla beállítási opciói teljesen korrekt módon működnek.
Talán ez az egy dolog, amiben Isten igazából még nem találtam kivetnivalót.
....Na jó ... azért van más opció is benne, ami jól működik.
... Ha a menetet korrekt módon készítené, nem is akarnám az EMC-t.

KoLa

Köszönöm a pontos infót!Sajna ezt nem tudtam, csak gondoltam hogy így kell, ez logikus! akkor jó az irányultságom!
Akkor az, az eset, amire én gondoltam a lefordítás után, hogy kopás, az = korrekció , ez nem függ semmitől!csak az 1x használatos korrekcióktól!
Arra gondoltam hogy talán a Mach3Turn - Funkcions Cfg's - Formulas- beállításaiban lehetne valamit alkotni!
Mint Béni!

KoLa

Miki!
"... Ha a menetet korrekt módon készítené, nem is akarnám az EMC-t. "
Pontosan így van![#eljen]
Nem akartam eddig negatív reklámot az emc-nek, de az igazság az hogy a jelenlegi állapotban, a Mach3Turn 2.63 -al tudok dolgozni!!!
Bármit amit akarok meg tudom alkotni egyszerűen grafikus felületen szerkesztve , ma már szinte nincs akadály csak a szabadidő !
Az Emc2-l semmit nem tudok magam megoldani! mert bonyi!ez egy magamfajta esztergályosnak!
A Mach3Turn-l is csak úgy tudok dolgozni ha minden bekapcsolás után késbemérés van!
Pedig a ref kapcsoló tesztjeim századpontosak voltak mindíg!
Neked milyen tapasztalataid vannak?

9pk59nuy

... Ha a menetet korrekt módon készítené, nem is akarnám az EMC-t.  

Én egy évig kínlódtam a menettel, de ma már nem jelent problémát. Sokat segítettek ketten is a fórumról, de efelett is volt bőven probléma.
Jelenleg bármilyen menetet tudok vágni, nem probléma a kúpos vagy a több bekezdésű sem. Az én szinkrontárcsám 1 hornyos és az index jelet használom. Két gépem is van, az egyik 1 fázisú AC, a másik Step-dir szervó.