Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

És ha szabad tudni mi volt az elhasználódás tárgya ezeknél a vezérlőknél?

besirkyjh

Igazad van :) Roszzul fogalmaztam .Még eggyel sem találkoztam azota javitás szempontjábol .

000000000

A bekarikázott résznél láthatóak a jumper-ek , de mind nyitott állapotban van.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/CNC/MSD.jpg" border=0>

Sok elektronikánál tapasztaltam ilyen problémát hogy a forrasztásból visszamarad folyasztószer oxidálódik, öregszik.
Ez okoz sokszor olyan problémákat hogy az ember a haját tépi és nem tud rájönni a hibára mert az összes alkatrész jó.
Ilyenkor szoktam elővenni az ecsetet és pár liter acetont aztán jöhet mosó masa mosodája.
És lássatok csodát utána mintha kicserélték volna az egészet és tökéletesem működik.
Van hátulütője is, mer a csatlakozók és a dip kapcsolók műanyagjaik NEM szeretik ezt az oldószert, ahhoz izopropanolt ajánlok !

s7manbs8

Én nem tapasztaltam még ilyet, csak kielmélkedtem, hogy ez okozhat ilyen jelenséget.

s7manbs8

Vagy cnc-zés nagy örömére még egy pár korsó sört legurít, mikor beindul a gép és a vezérlő is kap belőle pár kortyot. :)

besirkyjh

Mostmár tradicio lett belöle hogy mosom a nyákokat de én denszesszel .Használok valami jo kis folyatoszert amitvel a nikkelezett csatikat is szépen lehet forrasztani , már a boltban mondták hogy nagy frekinél gond lehet .Na engem nem érdekel hogy nagy vagy kicsi , mosom ha kel ha nem .Ez a jumper viszont meg lepett , hülyére mértem magam ( helyszinen ráadásul ) mire véletlen menetközben hozzáértem a jumperhos .Érdemmes tanulni ezekböl !

gypzwep

Köszönöm a válaszokat!
RE. Kulcsar Zoltan:
Asztali gépről megy, egy celeron 2GHz 512MB rammal. A vezeték 1,5m.

Azóta belenéztem a dobozba, a ventilátor telefújta porral, meg pókháló is volt benne.
Megkapcsolgattam a kapcsolókat, kihuzkodtam a sorkapcsokat és vissza. A vezérlőt nem szedtem szét. Martam vele, nem produkálta a hibát.

Egyébként azt észrevettem, hogy nemtudom melyik mach verzió óta, de a step/dir jelek nem tűnnek folyamatosnak (nem mértem szkóppal). Ugyan is nekem az LPT vezetékeken vannak LEDek (0.5-1mA-rel hajtva) és azokon látni, hogy vibrálnak. Régebbi mach verziónál nem vibrált, viszont ha menet közben valamit állítgattam pl. bekapcsoltam a fejkövetést vagy ilyesmi, úgy megakasztotta a PCt, hogy lépést vesztett. És amikor így megakadt a PC az látszott is a ledeken( alsötétültek egy rövid időre). Most mindig vibrálnak, még ha a gép áll akkor is, de nem akad meg. Fura.

besirkyjh

Sokan használjuk a 2.63 verziot ( szerintem az utolso ami normálisan müködik ) .

Át kellene nézni a földelést , valami munkapontod " lebeg" , ebböl még baj lesz elöbb utobb .
Használsz LPT kártyát ? Van optikai leválasztás valahol ?

gypzwep

Három külön trafóról járnak a vezérlők, ezek egymástól, ás a hálózati/védőföldtől is függetlenek. Kivéve természetesen az optók bemenetén a földpontot, de azok meg közvetlenül az LPT csatira csatlakoznak. Így jobban belegondolva valóban földhurok van. Ugyanis az LPT csatlakozó és a hálózati csatlakozó is a dobozra van szerelve.
Hosszabbító - PC - LPT kábel - LPT csati - alu doboz - hálózati csatlakozó - hálózati kábel - hosszabító, és kész is a  földhurok.
Hmmm. Ha lesz időm elszigetelem az LPT csatlakozót a doboztól. Egyébként nincs LPT kártya, az alaplapit használom, optos leválasztás az MSD-ben van. Egy match verzió frissítés után kezdtek vibrálni a ledek mint ahogy írtam, de működik, úgyhogy nem foglalkoztam jobban a dologgal.

besirkyjh

Igen az LPT le a dobozrol .
Probáld meg feltenni a 2.63-at hátha . ( csak jobb lehet ) .Viszont ha nem használsz LPT kártyát akkor a Klavio álltal ajánlott csatlakozást kellene alkalmazni az MSD-hez .
Valahol van rola rajz .

KoLa

Tudja-e valaki hogy a Mach3Turn szerszámkopás beállításait milyen elvek szerint kell megadni?
Most jól jönne ha nem kéne sokat kisérletezni vele! a beírt kopás értékkel korrigál, talán annyiszor ahányszor betöltöm a T szó után, vagy kilométerre' számolja?

svejk

Te Kola!
Akkor most mi van? Mach3 vagy EMC2?
Tessék már a végire járni valamelyiknek!
Ha ide-oda kapkodsz, hogy menjünk utánad?? :))

Miki2

Ha a beítr érték pozitív, a beírtakkal megegyezően nő az átmérő.
Ez az érték a táblázatban feleződve jelenik meg.
Mindez átmérő mód esetén érvényes.

svejk

MPG-t használók!
A Mach3 MPG használatakor van olyan lehetőség, hogy pl. 45 fokban mozgassam a kézikerékkel a szerszámot?  
Tehát két tengelyt mozgasson egyszerre.

svejk

Inkább mást kérdezek.
Találkozott már valaki olyan komplett megoldással MACH3-nál ahol a Mach3 lekezel
- egy MPG jeladót
- egy tengelyátkapcsolót
- egy impulzus/lépés átkapcsolót  
- mi van még az ipari gépeken?

Mindezeket a mechanikus kapcsolókat mondjuk egy LPT2-n vagy PS2-n keresztül.