Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Modbust kizárnám, mert a késésével nem tudnék megbarátkozni...

svejk

A gép mozgatásához a  PC billentyűzet mellőzése érdekében vagy kivezetékelem a billentyűzetet, mint Kola, vagy használok full touch-os kijelzőt, esetleg csak maga a kézikerék marad mechanikusan meg, vagy egyéb bevált ötlet???

KoLa

Igen ! csak a lényeget nem tudom , hogy mihez képest adagolja a kopás értékét a szerszámhoz!
De hamar eldönthető lesz ha 1mm írok be neki!

KoLa

Ide vonatkozik a legújabb tapasztalatom a kivezetett billentyűzettel kapcsolatban, amióta lecseréltem azt a régi számítógépet egy újra ami 3x erősebb mint a régi , megszünt minden zavar, decemberben cseréltem le azóta nem volt zavar!
Nekem az MPG-k a Tuba István paneljáról mennek!
Egyszerre két tengely is , csak ügyesen kell tekerni a 45 fokhoz!

kr97pwss2

A most készülő távirányítóm ezt mind tudja, sőt egy nyomógombbal az MPG érzékenységét (nem a sebességét!) is lehet állítani 100%-10%-1% lépésekben. A Mach3 azt alapból nem tudja, viszont nagyon kényelmes vele a pozicionálás, mert 100%-on "gyorsan odamész", majd 10 vagy 1%-os állásban finoman beállítod a pontos pozíciót. Ez a funkció a Velocity üzemmódra érvényes.

svejk

Így van ez a funkció kell nekem, ez van az ipari gépeken is.
De a Te távirányítód csak az USB átalakítóssal működik, vagy ez független attól?

svejk

Melyik topicban is mutattad be a múltkor?

kr97pwss2

Itt ebben a topikban mutattam be (7465). A honlapomon több infó is található róla. Viszont ez az érzékenység állítás csak a távirányítón működik, mert a hozzá tartozó pluginban van leprogramozva. A távirányítóhoz tartozik egy USB stick ami a rádiófrekvenciás kommunikációt bonyolítja, és kompatibilis az LPT portos kimenetekkel és a külső mozgásvezérlőkkel is. Nem kell hozzá értékes ki/bemeneteket elhasználni, hanem csak az USB-be csatlakoztatod, és működik.

t334wehtf

"Találkozott már valaki olyan komplett megoldással MACH3-nál ahol a Mach3 lekezel"
"- egy MPG jeladót"

Igen, így használjuk.

"- egy tengelyátkapcsolót"

Igen, így használjuk

"- egy impulzus/lépés átkapcsolót"

??? Ez mit jelent? Lépésnagyság állítást használunk.

"- mi van még az ipari gépeken?"

Automata szerszámcsere és hosszkorrekció. Igen.

"Mindezeket a mechanikus kapcsolókat mondjuk egy LPT2-n vagy PS2-n keresztül."

Bármin keresztül meg lehet oldani, mi Smoothstepper-t (Hízó Józsi!!!!) használunk, így végül is USB-n megy.

t334wehtf

Makróval elvileg megoldható.

svejk

Szupi!
igen a lépésnagyság a hivatalos megnevezés [#worship]
A smoothsteppernél nincs zavaró késés a végrehajtás közt?
Fehérváron kipróbáltam a modbus-ost, ott engem nagyon zavart, hogy nem "online" volt a gép mozgása.

Nekem egy második LPT lenne a legkényelmesebb erre jó lenne valami példa, hogy hogy is néz ez ki. Bár lehet előbb utóbb csak kell majd valami hardveres bővítő....

svejk

Tehát a távvezérlő használható az UC100 nélkül is bármely Mach3-hoz, ugye jól értem?

Van már piacképes verzió ebből az UCR200-as távvezérlőből?
Mennyibe kerül? Jöhet magánban is.

Mesélj egy kicsit az UC500-ról is!!

svejk

Miért is nincs a termékeidnek saját topicja??
Ez megengedhetetlen....[#shakehead]

kr97pwss2

Igen jól érted! Hamarosan lesz, a hatvani találkozóra remélem már a kipróbálható mintapéldány elkészül. És utána nem sokkal meg is vásárolható majd. Egy kicsit csúszásba vagyok vele (eredeti terveim szerint már hatvanban megvásárolható lett volna), de más munkáim miatt egy kicsit tolódik az időpont.
Az UC500-as 6 tengely vezérlése és sok ki- és bemenetes kártya + analóg bemeneteket tudna. A stabil Step/Dir kimeneteken kívül ahogy tapasztaltam általában probléma a felhasználóknak a kevés ki és bemenetek száma. Az UC500-al viszont egyszerűen készíthető majd sok nyomógombos kezelőlapok, illeszthetőek enkoderek, mindenféle biztonsági kapcsoló, MPG stb.

svejk