Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

9npx2xk89

Mi kell mach3 usb hajtásához, és mennyivel jobb vagy rosszabb mint a sima lpt-s?

7d8pdkmcf

Igazad van a készülő gépem így is egy kicsit nagyra sikeredett ez már elfért volna mellette alatta vagy felette.

000000000

Nem akarok ünneprontó lenni, de ezen ha jól látom nincs LPT port ami alap esetben elengedhetetlen feltétel a Mach-hoz.
És a még ettől is balszerencsésebb vagy akkor még PCMCIA sincs rajta akkor felejtő hogy LPT-t akárhogy is csinálj rá.
De itt a fórumon van aki csinál USB kütyüt ami még gyengébb laptopokat is képessé teszi üzemeltetni a Mach3-at.
Itt érdeklődj ez ügyben http://www.polgardidesign.hu" TARGET=_fnew>http://www.polgardidesign.hu

7d8pdkmcf

Köszönöm utána nézek.

9npx2xk89

25400Ft a vezérlő. Ennyiért vettem a laptopot amiben van printer port.

svejk

Biztos kötözködésnek tűnik, de pont ez az amit utálnak a notik.
Már eleve a hurcibálást -még ha ez paradoxul is hangzik- nem hogy a drasztikus hőmérséklet változásokat.
Még egy mezei CRT monitor is tökéletesen működne olyan körülmények közt évekig.

7d8pdkmcf

Igen elég húzós az ára.A most rendelten kívül még van két régebbi gépem azokon van printer port.Így azt hiszem csere lesz. A régebbiek közül valamelyik lesz a vezérlő.

keri

Tényleg kötözködésnek tűnik :D
Én is szeretek notit használni, mert kicsi kompakt, egybe van, strapabíró, csendes és keveset fogyaszt, ja és beépített szünetmentes tápegység van mindegyikben.

svejk

Most speciel a P3 500-tól a P4 2GHz-ig bezárólag épeen 6 db notim van, ebből 3-at használok rendszeresen.
A legkisebbeknek az ára már nálam értékelődött le úgy az 5-ödükre, egyiknek az akkuja halt be nálam, szóval tudom mit beszélek amikor próbálok lebeszélni mindenkit. :(

Persze ettől függően a hét elején is fogok hirdetni kintről hozott notikat megvételre. :)
Dell D630-asok lesznek.

s7manbs8

Ja, és alkalomadtán egy kisebb CNC-t is megtáplál, mondjuk egy 1.44-es floppyból csináltat ... :)

s7manbs8

Na, már lesem is milyen gépet fogok én venni tőled akkor potom 5 ezerért , ja és valami olcsóbb valutát nézek addig ... :)

lari

Van egy 3D-s tapintóm amit szeretnék használni  a mach-ban  
Itt a linkje: http://84.81.183.221/engraving/SW_Digitising_Probe.pdf" TARGET=_fnew>tapintó
Az a kérdésem, hogy hogyan szokták ezt kalibrálni?
A probléma az, hogy ha ráállok vele pl. egy furatra, akkor nem teljesen középre áll.
Van 2-3 tized eltérés is.

000000000

Ez a tapintó ezek szerint Homemede ?
Ha így van akkor ezek szerint a legyártás minősége elég silányra sikeredett.
Ezeket nem lehet kalibrálni mach-ban mivel ha nem egy tengelyű a főorsódal akkor ez az eltérés mindig máshol lesz a befogási szögtől függően.
Próbáld a kábelt rátekerni és rögzíteni hogy meg lehessen forgatni lassan, és eközben próbáld kimérni mekkorát üt sugár irányban.
Szerintem meg lesz az a 2-3 tized egyből.    

Béni

Az ipari tapintófejek a felfogó tüskén úgy vannak rögzitve, hogy akár 2-3 mm excentricitást is lehet állítani. Erre azért van szükség, mert a kerámia cső szárral rendelkező tapintó nem gyártható tökéletesre. Minden csere után ki kell órázni.
Valami hasonló megoldást kellene neked is alkalmazni!

lari

Igen, jól látod... a hiba abból adódik, hogy a mérőcsúcs üt egy kicsit...