Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Tévedés ne essék , de ahhoz is volt szerencsém, sőt az újabb msdd verzióhoz is!
Viszont kevesebben részesítik előnyben ezeket a vezérlőket mint a kínai tb verziót.
Kicci occco hötszáá, csak mikor az életkedve is elmegy tőle akkor döbben rá hogy olcsó húsnak híg a leve.
Sokaknak segítettem már a fórumon életet lehelni a gépébe és így van, volt, lesz tapasztalat vezérlő ügyben.

kr97pwss2

Igen láttam az eszterga topikban, hogy többen kísérleteznek a probléma megoldásával, gépbeállításokkal. Egyenlőre annyira jutottam vele, hogy a teljes realtime szinkronizáció (mint az EMC-nél) a mach3 és az én készülékem kommunikációs működésénél fogva nem lehetséges vagy legalábbis egyenlőre még nincs ötletem rá (egyrészt ezért is raktam félre egy kicsit, és a távirányítóval foglalkoztam) Viszont Step/dir vezérlésű vagy nagyon stabil fordulatszámú főorsót használva az index jelre való szinkronizált indulást megoldhatónak látom.  Persze ezen még dolgoznom kell egy kicsit :) Mindenféle elképzelést ötletet szívesen meghallgatok, keress nyugodtan.

000000000

Lenne egy kérdésem ezzel a RF távirányítóval kapcsolatban.
Ipari körülmények között (több kW-os főorsók és nagy teljesítményű DC szervők mellet) sem hal le a kommunikáció?
Sokszor volt rá tapasztalatom hogy a rádiós billentyű, egér és más periféria is megállt mint a gerely ilyen körülmények között.
És ahogy láttam itt oda vissza megy a műsor a PC és a vezérlő között ami még sérülékenyebbé teszi az RF átvitelt.

RogerCo

Én csak azt tudom mondani, minden elismerésem a Tiéd ! Gratulálok [#eljen]
Ha jól értem ez kapoható is lesz majd valahol ?:)
Roger

kr97pwss2

A felvetés nagyon jó, és én is kíváncsi vagyok rá, egyenlőre ipari körülmények közt nem teszteltem még. Amivel eddig teszteltem kis teljesítményű (100W) DC szervo vezérlőkkel gond nélkül ment, nem zavarta. A kommunikációba beépítettem hibakezelést, úgyhogy a hibásan vett adatcsomagokat felismeri és újra küldi, illetve lekezeli. A pluginjébe gondoltam, hogy csinálok egy diagnosztika menüpontot. Ebben a menüben lehet ellenőrizni az RF kapcsolat minőségét és esetleges zavarok esetén, váltani a kommunikációs csatornát. A hatótávolsága egy gyors próba alapján 3 falon keresztül 15m volt.

svejk

Mekkora frekin megy? FSK, FFSK átvitel?
Gyáriak az RF modulok?

kr97pwss2

Igen megvásárolható lesz, még pár hónap kell a teljes tesztelés és programjának befejezéshez.

svejk

Mennyire realtime a kezelése?  
A modbusnál engem nagyon zavart a pár tizedmásodperces késés.

000000000

Frekvenciaváltós próbát azért nem ártana elvégezni mert hasonló főorsó hajtás elég sokan használnak.
Ha nem titok szabadna megtudni mennyi lesz az ára ?

kr97pwss2

868Mhz-en megy gyári RF modulokkal FSK modulációban.

svejk

Azzal szerintem nem lesz gond...

kr97pwss2

A nyomógombokat és a kijelzőt 20Hz-el figyeli. Én nem tapasztaltam észrevehető késlekedést. Olyan mintha a billentyűzeten nyomtam volna meg egy gombot.

kr97pwss2

Egyenlőre még nincs ára, be szeretném fejezni teljesen. A hatvani találkozón remélem már be is tudom mutatni, de amint megvásárolható lesz jelzem.

Miki2

000000000

Na hello jó lett köszönöm mindenkinek a választ.

Dir és a step 4-4 re lett állitva igy jól számol.

Kinai kék szinü a vezérlő.