Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

No megoldódott a microxp-magyar billentyűzet problémám.
Helyesírási hibát vétettem a reg. file írásánál, illetve nem jó helyen akartam beállítani a magyart.
A driverek ügyében  is valamit bénáztam, elég a microxp telepítő CD és az alaplapi normál driverek.
Most úgy tűnik minden oké.

000000000

Amikor új hozzászólás érkezik, a régiek átsorszámozódnak. Szerintem ami akkor 110 volt, az  lehet most a 63-as. Nekem akkor nem volt időm végigolvasni az összes hozzászólást, ezért mondtam, hogy ne foglalkozz vele. De azért örülök, hogy sikerült a beállítás. Gratulálok!

sanka74

Sziasztok! Ma én is megpróbálkoztam a Micro XP-vel..és még odáig sem jutottam hogy a cd-ről bootoltassam a gépet...pedig a benti gépeket mind meg tudtam csinálni...Valaki tudna segíteni hogy hogy állítsam át a biost? Hiába állítottam át a system load-ot cd romra, meg ahol csak lehetett, nem akarta. Próbáltam rendes xp cd-vel is, azzal sem. Amugy egy régebbi Fujitsu Simens gép.

sanka74

Rájöttem...tiszta hüle vagyok..a múltkor kicseréltem a dvd meghajtót a gépben, és nem néztem meg hogy egyáltalán felismeri-e. Hát nem ismerte fel..valószínű nem jól van a jumper a cd rom hátulján..(master,slave stb)majd holnap ujrapróbálom.[#falbav][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav]

000000000

Esetleg ha mégsem ez volt a bibi akkor próbáld indításnál az F12 menüben kiválasztani a CD rom-ot.

sanka74

Azt is próbáltam, de nem ment most már érthető okokból...hiszen most a sajátgépben sincs cd meghajtóm...na majd holnap. Köszi!

sanka74

Sziasztok! Felment a Micro, a nyelvi fájloknál kell neki egy sp3-as rendes xp telepítő cd, onnan szedi le a fontokat meg a többi magyarításhoz szükséges dolgokat.Nekem a driverek felrakásánál nem kért semmi külön dolgot. A mach driver tesztnél simább lett a vonal, igaz azért vannak rajta tüskék.

besirkyjh

" Erdélyi Robinak "

Meg kavart a mm és cm , az a munka idö nem olyan sok de ha a Mach3-at optimalizálod a relief maráshoz akkor jelentösen javithato még .
A relief készités legfontosabb követelménye a dinamikus mozgás .Tehát a dinamákára kel rá menni .Most a géped csak gyorsit és lassit , jol irja a Svejk .
Gondolom a beállitások most 2500-re vannak . Javaslatom hogy vegyél vissza a vég sebességböl és jocskán növeld a gyorsulást .Sebességnek 1500mm/min elég lesz és ehhez keresd meg a gyorsulást ( figyelj rá hogy mind 3 tengelyed egyforma gyorsuláson legyen ) .
Modelezd le a mostani beállitásokkal és utánna ugyan ezt modelezd le az uj reliefhez készitett beállitásokkal ( meg fogsz lepödni mit jelent a gyorsitás ( dinamka ) egy relief készitésnél ) .
Csinálj egy másik profilt hozzá és ha reliefezn akarsz azt töltöd be .

000000000

Sziasztok!

Nem tudom mi lehet a probléma, újra telepítettem a winxp-t és elsőnek a mach3-at telepítettem. Nem hajlandó a Spindle-t indítani, profi2.1 screenset-em van. Csak villog pirosan, majd abbahagyja. Valamint nem hajlandó a kézi működtetésre, de ha betöltök egy g-kódot akkor mozgat, de spindle akkor sem indul.  
Tudtok valamit mondani nekem? Előre is köszönet: Mach Gyula Máté

bznc93pf5

szia.
a mac3mill XMLt ami az előző xp-n ment lementetted?, ha igen akkor másold be a mac könyvtárba és a mac újból ugyanúgy működni fog mint azelőtt

000000000

Hali!
Ha gép beállításait tartalmazó xml-re gondolsz, akkor természetesen. De az a baj, hogy a program egyáltalán nem érzékeli a b9llentyűvel való mozgatást, nem változik a pozíció sem, de ha indítok egy g-kódot, akkor mozog a gép(pontosan), de ilyenkor sem indul a spindle.

besirkyjh

Szia  

Másik gépen van most az XP ?
Küld már el légyszives az xml filet a cimemre ( baloldalt fent a nevem alatt a cim ) átnézem .Probáltad ujra telepiteni a Mach3-at , milyen verziot használsz ?

sanka74

Szia! Nem lehet hogy a a billentyűzet nem megfelelően van beállítva?Magyar 101 gombos. Ha num lock be van kacsolva akkor sem csinál mindent ugyanugy....csak egy ötlet, hátha...

000000000

Billentyű probléma megoldva, de spindle még nem indul. Ugyanaz a gép, de holnap felteszem egy másikra. Mach3-ból próbáltam 1.8-legfrissebbig mindent. Szerintem halódik az 1.6 Atom. Holnap minden kiderül. Köszönöm addig is segítségeteket.

svejk

Tételezzük fel, hogy adva vagyon egy full képernyős Mach3 maró felület, érintőképernyőre optimalizálva.
Ezzel majdnem minden megoldható billentyűzet nélkül, talán kivétel az értékmegadások.
Van-e olyan kis alkalmazás, ami a Mach3 felületére kirakott gombnyomással előhívna egy numerikus billentyűzetet.
Vagy lehet hogy teljes billentyűzet kellene, és akkor a G-kód szerkesztés is mehetne a touch-on?
Olyasmi felugró ablakra gondolok, mint a JOG panel a TAB megnyomásakor.