Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

akkor lehet hogy nem szimpla routerem van ?
Mert ez tud akár több VLAN-t is  
Mellesleg egytől nem szokás ip-t osztani mert az általában pont a router címe.
Ha meg másik tartományba tolod át Pl 192.168.2.xxx-re akkor hogy éred el ?
Tudom hogy lehet átjárót csinálni, de egy mezei halandó aki azt se tudja hogy a routre-nak van webes felülete is annak ez kínaiul van !

Sz.József

svejk

Uraim! A fórumszabályzat szerint a káromkodás tilos! [#vigyor2]

000000000

Akkor van káromkodás mikor 60 darab optikai gyűrűt kezelő switchet kell összelőni 4 vlanal egy kb 8km hosszú optikai gyűrűn  
Mindegyik vlant kezelő cucchoz tartozik 4 darab 24 portos switch ami közel 250darab aktív eszközt jelent.
Itt már van káromkodás mikor egyik nem látja a másikat, viszont visszafelé meg igen.    

svejk

Minden szakmának van szépsége. [#vigyor3]

xkbv3nx0d

ááá ezé kell MPLS router-t használni, meg CLOUD  net-et... akkor legalább nem te káromkodsz ha nemmmegy hanem a szolgáltató:)

RogerCo

Ha a hálókátya beállításainál nem adsz meg default gateway-t vagy a nem létezőt adsz meg, akkor a géped nem tud a LAN-on kívül nézni, és ha nem tud akkor befelé sem tudnak rajta jönni, mivel általában pont azzal kezdeményeződik egy támadás, hogy te böngészel valamit benyalsz, és az fog kivelé forgalmat indítani és szedni le a többi ártó kódot. De ha nagyon biztosra akarsz nenni akkor ez mellé teszel fel egy konfigurálható tűzfalat aminkek nem engedsz más forgalmat mint a LAN-t.
Nekem a CNC-s gép net nélkül lett fel telepítve, SP3XP a frissítések is kivannak kapcsolva. És már vagy sok éve ott van üzembiztosan. Még vírus kereső sincs rajta. Mert az van a többi gépen. Amikkel dolgozom.
Az internetről valő eseti támadés az az internet felőli WAN IP címedet érheti. Ha az egy router, aminnek nincsenek forward-olt port-jai nem sok mindent lehet kezdeni. Ha a kezelő felülete kellően biztonságos jelszóval van ellátva. De hogy felfedjem a teljes valóságot, nekem egy linux a router-em, ha azt fel is törik mögötte van egy másik :) De csak ugy az internetről nem tusz igy benyalni semmit.
ROger

svejk

No most már 3 okos ember is itt van.
Ránézne valaki, hogy https://www.furk.net/MicroXP_v0.82_-_eXPerience.html?INVITE=42918&utm_source=btmon&utm_medium=cpc&utm_campaign=dl_choice" TARGET=_fnew>ennek a 63. bejegyzése életképesnek kellene-e lennie?

xkbv3nx0d

elvileg voltak ilyen trükkök... lehet működőképes, de a biztos csak a próba után állítható

000000000

De azért a legjobb a basz szakma! :))

Sz.József

>Mach3
>XP optimalizálása
>microXP
>magyar billentyűzet
>cloud net
>24 portos switch
>WAN IP cím
>"basz szakma"[#eljen]
Mach3? hazakísérhetlek? mach hát..., háromszor... :)
Nem győzöm kapkodni a fejem.
Itt mindent meg lehet tudni a Mach3-ról...
Szeretem ezt a fórumot.[#vigyor2]

svejk

Nyitottak vagyunk a világra :) Mindjárt beesek a szék alá a röhögéstől.

svejk

Meg tudná valaki mondani, hogy a főképernyőn a "Recent file" tartalmát hogy lehet törölnim szerkeszteni?
Az oké hogy az XML file tartalmazza, de mivel lehet azt normális formában láthatóvá tenni?

svejk

Jóemberek!
Ez a http://www.machsupport.com/docs/Addons_Manual_v2_75.pdf" TARGET=_fnew>Mach3 Addons for Millmi is pontosan?

besirkyjh

A Mach3 vizzardjában van és licenszelhetö ( azt hiszem 10 000ft körül van ) .
Többet én sem tudok rola :(