Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Most mégis csak meg kell állapítanom, hogy nagyságrendekkel többet konyítasz a PC-hez mint én..
Nekem ezek görögül vannak:
-registry
-kbdhu.dll
-regedit
-Icelan-ot átírtam
Ha anno nekem ilyeneket kellet volna csinálni biztosan feladom...
Én ráküldtem a humuipack-ot, csináltam amit kért aztán sanyi... :)
A lényeg, hogy én ezekhez a manőverekhez nem tudok hozzá szólni.

svejk

Gyakorlatilag az https://www.furk.net/MicroXP_v0.82_-_eXPerience.html?INVITE=42918&utm_source=btmon&utm_medium=cpc&utm_campaign=dl_choice" TARGET=_fnew>itt a 63. hozzászólás alapján csináltam mindent, de a területi beállításoknál nem ajánlja fel a Hungarian-t továbbra sem.

Az viszont érdekes, hogy a Te linkedben  ugyanezen oldalra de a 110-es hozzászólásra mutat, holott az nem is erről szól.

svejk

Túrót értek hozzá, csak ráfordítottam fél órát a http://www.google.hu/" TARGET=_fnew>Barátommal.

svejk

De csak egy példa, hogy mennyire heréltek ezek a verziók.  
A 0.6b-nél nem ment fel a LAN driver, ennél a 0,82-nél pedig a mezei AC97-es hangkari WDM driverét nem tudom felrakni, kér vagy 8-10 sys és dll. file-t, ami szerinte az SP3 Cd-n rajta van, de még sincs.  
Szóval nem egy habos torta ez a microxp sem.  
Persze biztos vannak olyan egyszerűbb gépek aminek a hardvereit felismeri, ez sajnos gépfüggő.

svejk

Kár, hogy nem jár erre Moparman, vagy más PC guru. :(
Most már csak a kíváncsiság miatt...

000000000

Megdolgoztál érte![#eljen]

000000000

Csak azt nem értem hogy ha eleve Mach3-hoz optimalizálod a pc-t akkor minek hangkártya és lan ?
Annál stabilabb a masina minél messzebb tartod a net-től, a hangkártya meg a mach amúgy sem szeretik egymást.
Szerintem teljesen ideális ez a butított xp és a mach kombinációja, ha arra használod hogy csak a cnc-t vezérelje és nem msn és egyéb hülyeségekre.
Fórumozni meg nem a cnc-kell.  
G kódokat meg egy pendrive-on is át lehet vinni.    

RogerCo

Szerintem a LAN az simán belefér egy CNC világába. És LAN-ról beszélek nem pedig NET-ről. A melóhelyen is a lézergépnek, élhajlítónak van helyi hálózati kapcsolata, hisz onnan veszi a programokat. Itthon is a CNC-s gépen csak a mach van fenn, de hálózaton lóg. Netezni nem lehet rajta ettől függetlenül, de nem is hiányzik. van másik gép amin lehet és a másik gépen vannak a gkód generáló, mindenféle programok. Az én véleményem szerint a Pedrive dugdosása nagyobb kockázat. láttam már olyat, hogy egy sérült pendrive-tól simán újra indult a gép ahogy hozzá érintetted az USB csatihoz.
ROger

svejk

Én meg azt nem értem mit nem értesz azon hogy megjegyeztem, hogy milyen hiányosságok vannak ezen butított verzióknál.
Nem löktem egy sírós, vagy kalaptaposós ikont sem , hogy már pedig ez kell nekem a CNC vezérlőhöz.
Itt most úgy két napja már csupán a microxp és a magyar billentyűzet körül forog bénázás.

svejk

xkbv3nx0d

ebben egyet értek... nem tegnap óta dolgozok az IT világban és nem is tegnap előttől... a LAN a teljes stabilitást nem befolyásolja (akkor a 100% rendelkezésre állás mellett üzemelő webszerverek ne legyen hálózaton?)

egy bármi olyan kütyü amely tápot igényel és ezt az alaplapról akarja levenni sokkal veszélyesebb... pl. láttam már ívet húzó pendrive-ot, vagy olyat amit ha bedugtál elfüstölt az alaplap...

de ugyanez a külső vinyókkal...

ha nem akarsz állandóan cd-ket írogatni akkor nem marad más a gkódok mozgatására mint a LAN (az mindegy hogy a másik végén egy másik gép vagy vagy egy NAS (hálózati vinyó))

Amúgy a jelelegi MAch-os PC-m wifin keresztül van a LAN-on... é ha munka közben unatkozom arról netezek:)

csak beállítás kérdése az egész, nem kell úgy megijedni azért.

000000000

Lehet hogy csak én vagyok ilyen paranoid, de hiába túrom ki a DHCP tartományon kívül a cnc-t vezérlő PC IP cimét akkor sem érzem biztonságban.
Főleg egy ilyen csökkentett biztonságú operációs rendszerrel.
A döglött pendrive-hoz meg csak annyit fűznék hozzá hogy még nem találkoztam hasonlóval.
Maximum azt írta a rendszer hogy energiaimpulzus az XY usb porton és ennyi.

000000000

Nem biztos, hogy a "pendrive" a sérült.
Nekem pannon mobil internetem van. Ez egy USB-s valami.
Van egy alaplapom, amelyikkel, ha bedugom, szintén újra indul. Nem is lehet vele netezni.
Viszont a szintén usb-s nyomtatót és a „pendrive”-ot hibátlanul kezeli.
Az okát nem tudom.

xkbv3nx0d

az mit jelent nálad, hogy a DHCP tartományon kívül.... mert ez hogy abiztonságon semmit nem javít az szerintem biztos... egy házi router esetén be tudod lőni, hogy mondjuk 192.168.1.1-től osszon DHCP (dinamikus) IP-t az eszközöknek 192.168.1.100-ig...

a statikus-t meg berakod 100 fölé? kézzel beállítva?

mert akkor ez még semmi, csak magadnak csináltál bajt,  mert a gépen kézzel kell beállítani...

ettől ez még ugyanaz a subnet mivel az 192.168.1.255-ig tart, tehát ugyanúgy nyitott a nagyvilág felé

a szimpla otthoni routerek nem tudnak több VLAN-t kezelni, ezért az azon lévő eszköz mindig is a nagyvilágra néz (már az eszközön ezt nem véded le) de nem a routeren

000000000

Ja igen.
Ugyan az az eszköz másik alaplappal jól működik.