Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

"Aztán Svejk leb@xot, na ez már konkrét volt... :) "
Mindjárt tudtad is a dolgodat :))
Az ember alapból ilyen, rá kell világítani a hibáira :)

svejk

No az x-y tengelyről ne is beszéljünk.
Én sokszor csak kézzel írok egyszerű G kódokat.

svejk

Előbb azéért kipróbáltam ezt a magyarítást a 0.6b verzión, azt mondja csak angol Xp-hez jó. Érteni nem értem úgy hogy nyomom fel a 0.82-es verziót.

svejk

Khmmm...
Nem lesz ebből baj hogy nyíltan beszélünk erről itt???

svejk

No ez a magyarítás keresi a *.NLS file-okat. De hiszen többek közt épp ezeket kellene neki felraknia!! [#nemtudom]
A micro xp cd-n nincsenek. Na nehogymá' kelljen hozzá egy rendes XP Cd is!

svejk

Szégyenszemre egy normál feltelepített XP-ből kellett kimásolni a *.nls-eket, de nem tatszik neki valami ocmanage.dll-sem meg mág egy pár hibaüzit dob.
No mára talán megint ennyi elég ebből a dologból.

svejk

Jajj  mi történt!
újraindítottam és ez magyarítás mindenemet átírta magyarra! Pedig olyan jó kis "gépes" volt Az angol nyelvű Microxp :(
Szóval ezért volt ez 80 mega....

No mégegyzser újarakom az egészet, szerencsére csak 15 perc, és megpróbálom a #7327-es hunosítást, az talán csak a billentyűzetet állítja át.

000000000

Anélkül, hogy ismerném a Mach-ot. Talán, felelőtlenség bármit is mondani.
De.
Úgy rémlik, mintha használna Visual Basic alatt készült activex dolgokat. Ezek általában ocx, vagy dll kiterjesztésű dolgok.
Nem biztos, hogy így van, mert tényleg nem érdekelt a Mach.
De ha használ.
A Visual Basic alatt készült activex szerverek (ocx, dll de lehet exe is) csak hajlandóak működni, ha ezek regisztrálva vannak.
Ami úgy nézni, hogy regsvr32.exe akármi. dll és enter. (lehetnek más programok is, amik elvégzik. Vagy kellenek „licenc” fájlok) Ezt a telepítők jó esetben megcsinálják. De, van olyan is, hogy nem.
Ha nem, az attól is lehet, hogy a gépre nem lett telepítve a Visual Basic „szervízpakkja”.
Ha, ennek ellenére egyes gépeken mégis működne, az attól van, hogy van a gépen valamilyen program, amelyik már feltette a szükséges dolgokat.
Alapvetően, minden telepítőnek dolga lenne a regisztrációs adatbázisba felvenni a szükséges activex dolgokat.
Olyankor marad ez el, ha az újonnan feltett dolog továbbfejlesztése egy régebbi verziónak. Mert akkor az új „eszköz”, feltételezi a régebbi verziót.
Ha tévednék, legfeljebb elraboltam néhány percet annak az életéből, aki elolvasta a fenti néhány soromat.
No de majd egy guru pontosabban leírja.

svejk

A mach működik a micro xp alatt szűz telepítés után is, tehát alaptalan amit írtál.
Mindössze a magyar billentyűkiosztás hiánya okoz némi bosszúságot.

svejk

Ez a magyarítás olyan félmunkát végzett, sok minden maradt angol nyelven, így inkább visszaállítottam a területi beállításnál angolra  mindent, kivétel a billentyűzet kiosztás.

De ehhez ugye minek 80Mb...
Megpróbálom a másik hunosítást.

000000000

Ok!
Sűrűn nem is akarok komoly dolgokba bonyolódni.

Sz.József

Én ha jól emlékszem akkor anno betettem neki a normál XP cd-t és leszedte róla a magyarításhoz szükséges dolgokat. Én ilyen másolgatásokkal biztos, hogy nem bajlódtam...
De hát lehet csűrni csavarni, hama feltelepül...
Egyébként nekem se lett 100% magyar, de ez nem érdekelt...

svejk

Mivel hogy nekem csak a magyar billentyűkiosztásra lenne szükségem ezért próbáltam egy http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/add_keyb_hu/" TARGET=_fnew>ilyen registry módosítót írni.

Árdekes,hogy a kbdhu.dll-t már eleve tartalmazza a microxp is.

A reg-et lefuttása után a regedit-tel látom hogy felrakta a 0040E címet, de a control panelon a régióbeállításnál mégsem jelenik meg a "hungarian" lehetőség.
Vajon mit rontok el?

Kínomban az Iceland-ot átírtam a kbdhu.dll-re ás azt kiválasztva jók az ékezetek.

000000000

000000000

Bocs! Kicsit hosszú a comment lista.... Vedd úgy, hogy nem szóltam semmit.