Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Miki2

Már próbáltam 1 réses, meg 4 réses tárcsával is.
Az eredmény siralmas.
Sajnos a Mach3 normális esztergához nem használható.
A fejlesztők meg nem akarnak erről tudomást venni.

svejk

Azért aranyos ez az optimalizálás.  
Rögtön az első ponttal eléri azt az ember, hogy ezek után nem kapcsol ki automatikusan a PC, kézzel kell kikapcsolni. Írhatták volna...
Persze tudhattam is volna....de hát mikor volt már win95???
Azt hiszem így utólag nem is lehet visszaállítani az ACPI-t, csak újratelepítéssel, vagy legalább is javítással.
Eh, ezt lehet kár volt kipróbálni...
Persze az is igaz ha tényleg CNC-t vezérel az ember, akkor őgy is lekapcsolja a főkapcsolót.

svejk

Tibor45-nek kidolgozott, bolondbiztos megoldása van rá. Már sokszor beszélt róla, egy-két embernek fel is ajánlotta a kipróbálás lehetőségét.

svejk

Lehet, de nem szeretnék tesztalany lenni.
Én ma egy P4 2,4GHz-en próbáltam ki az optimalizálást, nagy dolgok nem történtek a drivertest szerint sem, igaz nem jegyeztem fel az eredeti felállást.

2dbfy8y

[#eljen][#taps]
Így már király!
Tudtam, hogy kit kell megkérdezni!

PSoft

Nekem is ajánlgatták már ezt a TinyMicro-t.

Asziszem,ez az amit rendszerként lehet pendriven hurcolászni ide-oda.:)
Vagy,....mégse?

Egyszer,majd kipróbálom.:))

Azééé,majd sütök neked is egy Blade-t,úgy is kell nekem is már egy karcmentes.:))

2dbfy8y

A mini XP-t ne próbáljátok!
Annyira le van butítva, hogy még a Mach se indul el róla![#nevetes1]
Én már tudom!

svejk

[#worship] no ezért szeretem a tuti recepteket.:)

Sz.József

A MicroXP viszont jó Mach3-hoz...
Érdemes kipróbálni annak akinek rosszaxik a driver test...

KoLa

Szia Miki! Nem kellett próbálgatni hogy mit írjak be hogy jó legyen a menetemelkedés mert 100 lépés 1 fordulat, az inkrement pedig 0.01mm-re van beállítva az 1-s menethez , az 1.5-höz az inkrement 0.015 mm, ez jól működik nálam úgy 60 rpm-ig! a baj csak az hogy cycle alatt nem tudom aktiválni egyelőre! és hogy csak metszőhöz és menetfúróhoz lehetne használni főként!
Bár sikeres volt az a próba is amikor az X MPG-vel adtam a fogást majd M3 - az elért távolság után kés fogásból kivesz X MPG-vel - M4 - vissza az anyag elejére , stb mint E400-n!

A Mach3Turn valamiért ezt játssza velem is hogy nem a programozott menetemelkedéssel megy , a kijelző DRO-ba viszont valós adatot ír, így ezt a különbséget lehet korrigálni a G76-ban!

Miki2

Igen, ezt már pedzegette párszor.  
Ha jól emlékszem, a topikjában is tett már róla említést.
A honlapján viszont egy kukkot sem találtam róla.
Pedig én még a DOS-nak sem vagyok ellensége, hisz azon nevelkedtünk.

svejk

Próbáltad? Volt látványos eredmény, javulás?

Sz.József

A "látványosság" kifejezés helyett jobb a "javulás" jelző.
Ha egy adott gépen valaki nincsen megelégedve a driver test eredményével (nagyon "tüskés")
akkor érdemes az ominózus gépen megpróbálkozni a MicroXP-vel...
Én egy laptopon próbáltam, a driver testet "kisimította"...

svejk

Köszönöm, utánanézek a software "megvásárlásának". :)

svejk

Szerintetek álmodtam csak, hogy a MACH3-at be lehet úgy konfigurálni, hogy a REF ALL HOME kapcsoló megnyomásával elmegy a Z a ref-re, utána az X és Y egyszerre kezdi el e ref. keresését?
Most mindenáron csak egymás után végzik el a tengelyek, holott mindhárom ref. kapcsoló külön-külön LPT bemeneten van és külön bement van konfigurálva nekik.