Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Köszi, igazából csak kíváncsi voltam, hogy mi is az az úgynevezett varázslója ennek a dolognak!  
Svejk már segített kiszámolni a fogaskerék osztókörét! A végére sikerült kiszámolnom, hogy mit kell beírnom a motortuningba, csak először valamit jól elszámoltam!  [#wow1] És csak néztem, most ez meg mi volt!

zozo

Kérdezném, hogy a mach3 marógéphez win7 home alatt biztonsággal fut?  
Vagy mindenképpen xp ajánlott?

Béni

A G4 helyett ezt írd:
Sleep(1000)
Ez 1 másodperces szünetet okoz a végrehajtásban ott, ahová írod.

A szkriptek írásához két dolgot kell ismerni. A Mach alkalmazható makró utasításai és a CBasic-ét.

Mindkettőt megtalálod  
 http://hobbymaro.puhasoft.hu/Beni/Mach/DOC/" TARGET=_fnew>ITT.

svejk

Mi lehet az a különleges ok, ami miatt nem jó egy 10-15 ezer Ft-os PC Xp-vel????
Itt a fórumon is ezerszer le lett írva, hogy a CNC vezérlőt ne használjuk másra.

2dbfy8y

[#eljen]
Jaja ha másra használjuk, akkor rossz végeredménye    lesz! Én többet game pad-ot se használok mióta a falat is le akarta szúrni! Szerencsére az nem forgott![#nevetes1]

2dbfy8y

Miért nem tudja nekem a Mach az alprogram behívást?  
Nem tudom mi nem jó?

zozo

Nem a PC a probléma, hanem az XP. Win7  van csak jogtiszta... -és eléggé szem előtt lesz. Ezért bátorkodtam érdeklődni [#crazya]

Béni

Mutass egy példát!

000000000

Béni isten vagy !!! [#worship]
Köszi az infót , de ezen maximum akkor megyek el ha leteszem a földre.  [#idiota]
D.Laci is próbált segíteni írni egy M6 file a forgatómhoz , de itt elakad az időzítésnél.
Esetleg tudnál segíteni ez ügyben ?  
Hálám örökké üldözni fog , csak utol nem érjen ! [#hehe]

Béni

Használj EMC-t. Az is jogtiszta. [#nyes]
(Ubuntu alá meg Virtualbox-ba rakhatod a kényes dolgokat. Amit eddig próbáltam, minden CAD és CAM ment így is. Persze izmosabb masina kell.)

2dbfy8y

Például írtam egy tetszőleges alprogit!
A G Code mappába tettem O1000 néven.
A programban meghívtam: M98 p1000
A jelenség nem történt semmi!

2dbfy8y

Milyen gépet csinálsz?

svejk

A kintről behozott PC-ken szinte mindig van matrica...

000000000

Egy gyári cnc eszterga roncsot szeretnék beindítani.
XP re visszatérve vegyél egyet Svejkől gépel együtt.

Béni

Ha mechanikát akarsz megbízhatóan működtetni, akkor nem egy késleltetéssel kell biztosítani a különböző elemek pozícióba érését. Minden, a működés szempontjából lényeges helyre érzékelőt kell építeni!
Persze, ez elhagyható, ha szerkezet olyan gyenge, hogy sem önmagában, sem a szerszámban, sem a munkadarabban nem tud kárt tenni. [#eplus2][#eplus2][#eplus2]

Ha elakadsz valamivel, akkor keress meg nyugodtan. Ha tudok, segítek.