Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

annak a sornak a javítása nem0 volt gond,és sok értékkel jól működik,de sokkal nem.

Béni

2dbfy8y

Halihó!
Amit tegnap írt nekem Pál a #7203 hozzászólásban az hogyan is van? Nekem egy kicsit kínai!
Tesztelgettem a revolvert, a reteszelése is tök jó  lett! Vagy amit Pál írt nekem azt a Mach eszterga verziója nem tudja alapból?

Béni

Ez amerikaiaknak szánt megoldás. [#csodalk]
Gondolkozz józan paraszti ésszel és ne bonyolítsd túl az egyszerűt! [#smile]

000000000

Látom hogy vágod a szkripteket.
Tudnál nekem segíteni?
A szerszám cserélés szkriptjében kellene két kimenet között késleltetést betenni , de a késleltetés a kimenetekre olyan mintha nem lenne hatással.
DeActivateSignal(Output1)  
Code "G4 P1"  
DeActivateSignal(Output2)  
Code "G4 P1"  
A késleltetés ketyeg , de a két kimenet azonnal aktivá válik és nincs 1másodperc közötte.
És a mach-ban nem ms-ben van a késleltetés, vagyis nem ez a probléma.

000000000

Bocs , de nem jó sort vágtam ki.  
ActivateSignal(Output1)  
Code "G4 P1"  
ActivateSignal(Output2)  
Code "G4 P1"  

xfg6v697j

és valóban.
persze ha egy kicsit jobban megnézem rájöhettem volna.
[#falbav]

2dbfy8y

Vagyis akkor inkább csak számolja!
Az a tuti?

2dbfy8y

számolja= számoljak

Béni

Szkripten belül használd a Sleep-et! Ne a parancsfeldolgozóra bízd a nem oda tartozó dolgokat!
(Sokan az ajánlást figyelembe nem véve nem használják While cikluson belül. Ezzel feleslegesen terhelik a processzort.)

Sleep
Sub Sleep(Time As Integer)
This function causes the CB program to pause for the specified period of time, in mSec.
During this time, other processes can have access to the CPU. A Sleep() call should
always be inserted in any loop which might remain active for any period of time, for
example the While loop used to wait for a move command to complete.

Béni

Minden tuti, ami jó. De azért ne legyünk már teljesen birkák! [#wink]

2dbfy8y

Én hallgatok a MESTEREMRE![#nevetes1][#worship]

000000000

Sajnos nekem ezek a szkriptek kínaiul vannak.  
Tudnál valami konkrét példát írni ?

2dbfy8y

Aki ilyeneket tud, az számomra nagy ember! Talán pár tíz év és én is megtanulom, jó lenne sok mindenhez még érteni!

000000000

Írd meg a motorod hány lépés alatt fordul 1 kört az áttétel ha van ilyen és az orsó menetemelkedését és kiszámolom 1 pillanat alatt.