Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

HJózsi

még egy mondat a sráctól :"...the threading/tapping feature which is supported through the mach3 plugin..."   azaz a menetvágást a mach3 plugin támogatja ...

Egyújabbgépépítő

Nem foglalkoztam az esztergálással, de többen megoldották Kflop-al.

sanka74

Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem..A laptopomon nem tudom széthúzni a mach képernyőt 16:9-esre. Hiába van bekapcsolva az auto scren...mi ehet az oka...

xfg6v697j

driver watchdig triggered
hibaüzenettel leáll a g-cod futása.
mi lehet a hiba oka?

más
hol lehet beállítani,hogy hány sort dolgozzon fel előre a mach?

xfg6v697j

watchdig=watchdog

Béni

General Config:

http://hobbymaro.puhasoft.hu/Beni/Pict/lookahead.jpg" border=0>

000000000

Akkor nem küzdök tovább ha már így megelőztél

xfg6v697j

lari

Mach3 alatt miket kell beállítani , ha egy marómotort frekvenciaváltóval szeretnék szabályozi....?
tudna valaki segíteni ebben?

000000000

Először is kell egy ilyen  
http://www.wall-m.com/newbbs/attachment/thumb/8_1_6b88a19b9c6afaf.jpg" border=0>
Utána lehet próbálkozni a ports & pin-nél a spindel setup-nál a motor control-nál  
Ezután a motor tunignál is be kell állítani a pineket és a felfutást és egyebeket.

lari

Az LPT kártyán bekötöttem a frekiváltót a megfelelő helyre, csak konfigurálni kellene, hogy rendesen működjön....

xkbv3nx0d

csak úgy parasztba, egy szál madzag a portra egyből a frekiváltóba? az szép lesz majd ha visszabeszél a frekikváltó! Szerintem Pál nem véletlenül rakta be neked az alábbi kapcsolást!

000000000

Mi neked az LPT kártya ?
szerintem írj egy privátot és dumáljunk skype-on  

xkbv3nx0d

a végeredményeket szerintem itt is osszátok meg, mert jelenleg engem is érdekelne ez a dolog... igaz én usb-ről próbálkozok rs485 átalakítón keresztül... több kevesebb sikerrel... viszont egy stabil megoldás engem is érdekelne!

000000000

És ezt hogy gondoltad ki ?  
Megfejted a protokollját és usb com átalakítóval beleintegrálod a Mcah-ba modbuszon keresztül ?  
Másképpen nem tudom elképzelni ezt az adatátvitele megoldásod.