Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

8kakgh7c

Boldog Békés Új Évet mindenkinek.

Így az Újév is hozott újabb gondolatokat, és valakinek ez lehet hogy nem is új amit kérdezek.

MACH3-ban raktam új tengelyt az eszterga felülethez így van most X-Z-C tengelyeim.
A baj csak annyi hogy ami tengelyt beletettem annak a mozgásait nem jeleníti meg a MACH3.
Mindent csinál úgy mint az X-Z tengely csak a C-nek a mozgásait nem jeleníti meg a munkafolyamat lefuttatásakor hogy éppen mit csinál a C.

Erre kérnek megoldást hogy itt mit lehet-ne csinálni hogy a megjelenítése a vonalakat a képernyőn .

Köszönöm mégegyszer a segítségeteket.

yd0cksecy

Sziasztok!

Nem tudnátok nekem abban segíteni, hogy a Mach3-ban hogyan tudnám  a Jog-t használni?
Az asztali gépemen volt fent sokáig és egyszer mikor ki akartam próbálni egy progit nem ment, se a Jog, se a koordináták ott fent.
Akkor hagytam az egészet.
Most, hogy van egy kis időm meg akartam csinálni, de nem sok sikerrel. Uninstal Mach3, majd ismét felraktam, de a hiba mindig fennáll.
Mi nem jó?

svejk

Nyomj egy TAB-ot és a feljövő ablakban értelemszerűen állítsd be.

2dbfy8y

Ki tudna nekem segíteni?
Mitől lehet, hogy a képernyőn a munkadarab nagyon kicsiben jelenik meg?
Igazából utoljára a motorbeállításnál a felbontásokat állítottam be, az csinálhat ilyen gondot?

KoLa

klikkelj bele a 'képernyőbe ' egyet, aztán a görgővel nagyíthatod! jobb gombbal mozgathatod vagy forgathatod , attól függ hogy mill vagy turn és hogy melyik verzió!de mindezt csak a kód futtatása előtt! mert utána már crash!
Ha van egy hosszú kiállás a turn-ben akkor azt is beleveszi a kijelzőbe és így kisebb lesz a munkadarab képe! előtte fel kell nagyítani a kijelzőben, ha nézni akarjuk hogy hol tart éppen!
Nekem ez a tapasztalatom!

yd0cksecy

Köszönőm.
De így sem megy.
Hiába nyomom a x+ vagy x-, esetleg a billentyüzeten a kurzort akkor sem megy.  
A másik gépemen minden Ok, de itt nem...

2dbfy8y

Így nekem is ok, de arra lettem volna kíváncsi, hogy mitől lett ez a jelenség! Nem szokot azért ilyen durván kicsin megjelenni, és nem is lehet igazán kinagyítani!

2dbfy8y

Nem tudom, hogyan. de sikerült, minden helyre állt![#nevetes1]
Valamiért az x és z kezdő, és befejező limiteknél írt valami baromságot, valahogy sikerült kipofoznom![#pias]
Na akkor erre igyunk!

KoLa

[#eljen]
Te merre iszol ? mert én kicsit, pár fokkal! arccal, délkeleti írányban vagyok:)))

2dbfy8y

Akkor sajna nem egy helyen vagyunk!
Én nyugat felé iszok![#nevetes1]
Na sebaj azért a távolság ellenére még ihatunk együtt, csak koccintani nem tudunk!
Ja azért BÚÉK

KoLa

Akkor Te ülhetnél itt balról mellettem az asztalnál! Compre?

2dbfy8y

Na majd a következő Fehérvári talin!
Csak akkor még sofőrt kell találnom!

KoLa

Én csak arra a 'Soproni' sör reklámra gondoltam, amikor azt mondja az ipse hogy, "erre iszunk!"
Aztán átfordulnak valamerre, és - " most meg erre iszunk" stb stb :)))[#nevetes1]

000000000

Mivel a mach turn részét még sosem használtam ez egy kicsit sötét folt számomra.  
Adott egy 8 szerszámos tár aminek a a forgatása pneumatikus.  
jobbra forgás algoritmusa: egyes szelep meghúz aztán meghúz a kettes, aztán egyes elejt majd a kettes is.  
Ez egy szerszámmal jobbat forgatás.  
Balra forgatás 1 szerszámmal: kettes szelep meghúz aztán az egyes, aztán kettes elejt majd a egyes is.  
Remélem ez érthető volt, egyszerűben két négyszög jel 90 fokos eltolásban mint az enkóderek-nél.  
Ezzel még nem is lenne probléma , de honnan fogja tudni hogy melyik szerszámon áll a gép?  
Hogy lehet összehozni egy ilyen szkriptet ami szerszám szám alapján odafordítja a szerszámot?
Az már csak hab a tortán ha a közelebbi pozíció alapján éri el mert iszonyat gyors.