Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

000000000

Hello!
A "z" tengely billentyű mozgatásra előbb lassan megy, majd később gyorsul fel.Szorulása nincs,nem akad.Próbáltam már több gyorsítási értéket.Mi lehet a gond?Késve reagál a billentyűre.

2dbfy8y

Mennyire van állítva a gyorsításod?

Rabb Ferenc

A Motor Tuning-ban mekkora gyorsulás van beállítva a "Z" tengelyhez? Nem valami extrém alacsony érték?

lari

Olvastam régebben itt a fórumon, hogy van valakinek egy marógépen használatos tapintónak a leírása, ill. a készítésének a leírása....
Köszönettel venném, ha az illető Úriember egy email-ben elküldené nekem...:)

Köszönöm!

000000000

Véletlen nem állítottál be a Z tengelyre backlash kompenzációt?
Akkor csinál ilyen furcsaságokat, mert az alap beállításban 20%-os sebességgel veszi ki a kottyanást és utána onnan kezd gyorsítani.

000000000

Itt egy komplett terv egy elég jól megtervezett tapintóról.

http://84.81.183.221/engraving/SW_Digitising_Probe.pdf" TARGET=_fnew>Digitising_Probe.pdf

Használ egészséggel !

lari

Köszi!

Egy ilyen tapintót egyébként, hová szokás bekötni, konfigurálni?
Kell neki egy külön bemenet az LPT-n?

000000000

Köszi Pál!
Megint igazad volt,tényleg be volt állítva a back.Kivettem,s jó lett.Most már csak az y elmászást kéne megoldanom.

000000000

helló. 500-ra van állítva.

000000000

Emlékezhetnél mit mondtam !
Tettem párszor említést hogy NE használd az a franc beállítási varázslót mert xarságokat csinál.
Ha jó ez neked akkor csináld így, de legtisztább az lenne ha letúrnád azt a mach-ot és ujra feltennél egy szűz verziót.
És a beállítási varázslót felejtsed el !!! aztán lehet hogy az Y is rendbe jönne.
Látom nem hiszel nekem , de eddig mindig nekem volt igazam.

2dbfy8y

Hát igazából, úgy jól kellene működni neki!
Én is a kottyanás beállítására gondolok csak, azt mindenképp kapcsold ki, és indítsd újra a Mach-ot, és úgy próbáld meg, az csinál ilyen jelenséget!

2dbfy8y

Ha az xml fájlra gondolsz, én is szoktam azt használni! Nálam eddig még nem volt vele gond!

000000000

Nem arra gondoltam.
Először is a Mach3Mill.xml file nem egy varázsló hanem a beállításokat tartalmazó adathalmaz.
Az eredeti felületen van egy beállítási segéd ( varázsló ) ami csinál érdekes dolgokat.
Szerencsére ehhez nem volt még szerencsém mert az első indítás előtt már is teszem is a magyarított screen-t.
Egyszerűen nem bírom elviselni az eredeti áttekinthetetlen mach felületet.

000000000

Általában ezt az xml file-t szoktam elkérni azoktól akiknek problémájuk van és kicserélve a saját gépemen lévővel látom mit baxtak el.
Viszont egy ilyen tökéletesen beállított xml-t érdemes lementeni ha összeomlana a gép.
Ilyenkor ezt visszatöltve már is minden visszaáll az eredeti állapotba , kivétel a screen !
A megjelenítés dolgait érdemes ezt megelőzően visszapakolni mert csinál meglepetést az első indításnál.    [#hehe]